Fast Track? Patut ke tak pergi? hmm..

Assalamualaikum semua :) hope sihat2 n baik2 belaka semuanyaa ye..

Hee, rajin pulak nak mengupdate blog hari ni ye, almaklumla, tengah free, line wireless dapat pulak time2 ni.. Memg cantik laa, hee~

Alhamdulillah, so far so good kott.. haha~ pejam celik pejam celik da nak cuti midsem da pun.. cepat betul masa berlalu..hehe.. Rase macam baru semalam je masuk uitm ni ha untuk sem 3..haha~

Ok, just to remind myself, I'm Office Management Student in Part 3..baru part 3, panjang ag perjalanan nak abeskan diploma ni sebenarnya..haha~tp da perasan nak keje, nak pegang duit gaji sendiri, nak enjoy banyak2, haha~ :p xdelahhh enjoy mana punn, hee~

Hari tu dapat fon call dari mama tersayang..hee, yang paling xboleh blah nye, die fikir, sem ni adalah sem last Jas amek diploma..haha~ kalo mcm tu, senang la hidup, dengan practical pun belum lagi..da nak abes diploma? tidak sama sekali..haha~

Kalau ikutkan, nak abeskan diploma dlu then baru sambung degree, hee~ lg pun syg pulak nak tinggalkan Terengganu tercinta ni..hee~ sambil2 amek degree tu bleh keje, cari duit kann.. tp, mama mcm nak suh amek fast track je..huhu.. Dilemma eden ni ha..

Kalau sambung fast track, lagi dua tahun, terus dapat sijil ijazah..
Kalau sambung diploma terus, lagi setahun dapat sijil diploma.
Tp setahu eden, yuran UiTM untuk ijazah mahal..nk byr PT ag..haihh.. pening2..

Kalau ade sape2 ade cadangan ngan nasihat tu, sila2 lahh share ye..hee~

Sekian saje, ^^
Rahsia dihati takde sape yang tahu

1 comments:

Mirul Azimi said...

owh jas!
lme tak dengar cerita kau.haha
well, in my opinion, if u think that u can handle fast track, then go for it. tp jgn ble dah fast track kau tak leh bawak, itu satu masalah pulak. Then kalau kau tak confident, then go for dip smpai nxt year. Tp i know u can jas, kau always confident in things unlike me, aq tak penah confident dgn diri aku, itu yang buat aku tak boleh jd mcm kau. tp ape2 pun, kau akan hbis dulu dari aku n kwn2 kita. Hope that u will consider which is better for you. And i hope that kita dapat jumpa di satu kampus mcm kita time sekolah. p/s : (senang aku tiru kau.HAHA) okay, pape mesej aku :)

Your friend
mirul azimi :)

blog ini adalah hak milik mutlak JNHH