feveret korean drama :)

yeah. apa khabar semua? hope semua ok2 je.. ok, kali ni, entah mimpi ape, terasa nak share pasal cerita korea yang buat masa ni paling jas suka! haha~ 
well, jas memang la layann jugak korea2 ni, tapi takk semua. yang paling best drama korea ni, kalau diorg buat genre romance. pehhh. meletup. haha. tambah2 pulakk dengan actor2 nya yang tersangattt hot and cute. hehe. but, romance? not really my type. jas prefer cerita saspens, action  sikit, horror la paling jas suka. 

okay! ini dia cerita korea yang bagi jas paling best! tajuknyaaa, TEMPTATION OF AN ANGEL. haaa. tengok sikitt cover dia.


nak dijadikann cerita, jas mula2 tengok drama ni, time tu tengah potong rambut kat kedai amoy cina ni. maybe die tengok kat astro kot masa tu. dah la tak ade subtitle.. memang fahamm la kan! haha. tapi yang menariknyaa sebab ade pujaan hatiku! hehe. masa mula2 tengok dia berlakon dalam drama Brilliant Legacy, watak die macam comey2 gitu. tapi kali ni watak serius? AAAA. bertambah2 kehenseman mu! haha~siapa? ini diaaaa.. introducing.. Bae Soo-Bin. <3 him so much!


i like his face. his act. himself! haha. haaaaa. kalau nak tauu. mm, mungkin la agakknya kann, inilah taste lelaki yang aku nakk. muahahah :p GGM. *GedikGatalMiang. ape-ape pun, aku sukaa sgt dia berlakon. tengokla kalau takk percaya. oh, by the way, ini heroin dia.. cantik and  comel sangat2. and she've done so good her bad roll in this drama. thumbs up! nama dia..Lee So Yeon.


cantik kan? yang kat belakang tu, one of the actor dalam drama ni. WATCH IT! tak menyesal punyaa. 
ini sinopsis dia, dalam English laaa. jas nak buat sinopsis sendiri, tapi jas sendiri pun tak habis tengoklagi cerita ni! haha~

After the death of her parents, Joo Ah Ran plots to ruin the family that destroyed hers. She seduces and marries the son of her enemy, Shin Hyun Woo, who discovers her plan belatedly. With a new face, courtesy of plastic surgery after meeting with accident, he decides to exact his own revenge upon her.

haaa. kalo bab2 revenge2 ni, memang laaa jas suka sangat tengok cerita dia! haha. jas selalu layan TEMPTATION OF AN ANGEL ni dekat mysoju.com. tapi dah lama takk tengok. tergendala. haha :p
insyaAllah, balik uitm ni, konpom sambung. haha~

okayyy. that's all. jas rekemen sgt2 sape2 yang minat cerita korea tuu, tgk la TEMPATATION OF AN ANGEL ni, takk rugi. :)
okay. enjoy!
~ salam ~

Rahsia dihati takde sape yang tahu

whatsoever!

huh. semua sama je! ego. kalau dah janji.. bukan main. promise la, ape la, janji la. lepas tu buat lagi! then??? sorry?? again! sori, sori, sori. BOSAN okayyy. bila dah percayaaa. mcm ni pulak jadinyaaaa. what is it that you want actually? MEMANG. memg, itu benda kecik for you.but not for me! kalau ckp tak boleh, tak bolehh la. susahh sgt ke? penattt macam ni okay?  i was so happy just now.. so happy.  tapi, lepas tu? mungkin memang takkan pernah end up  dengan baik. it's all my fault. i'm sorry. PUAS HATI?

dah la entah siapa pergi call malam tadi. dah ckp hello, tnya lah "siapa ni?". tiba-tiba je, "ala, xkenal dah ke siapa ni? xpelahh kalau mcm tu". hekk die. tak pasal-pasal nak touching. kessah pulakk aku. orang tnya siapa, terus macam tu. suka hati laaaaa.

huh! -____-
benci.
benci.
benci.
Rahsia dihati takde sape yang tahu

dEcEmBeR 25, 2010

alhamdulillah :)
finally. last day kerja berjaya aku tempuhi dengan sangat2 tenang! haha~
haihhh. boleh sakit jiwa aku tadi. dah la dengan kumbang2 je semua. memang kaw2 la kena dengan sengal2 99speedmart tu. ngeng.

and ouh. sgt lama xupdate blog. well, what can i say. so many things that happen. aku tauu ramai kwn2, sahabat handai yang terkejut tengok relationship status kat FB. haha~ chill guys. macam2 perkara boleh jadi. yes. true. jasmiza kapel. haha~ emm. macam2 feedback. kelakar sgt3. haha~ tak kurang jugak ade kwn2 yang add adamsayang aku ni. haha. yg jarang nak bertegur dgn aku pun add. bagus2. haha. macam mana boleh kapel? kenal kat mana? bla..bla..bla.. ape2 pun. hehe, malas nak jawab. biarlahh rahsia. tapi, siapa yang tau rahsia ni, senyap2 je ye kawan2? haha~

hari ni dah 25 disember. tinggal berapa hari je lagi, aku akan jejakkan kaki kat terengganu semula. busykan diri dengan study, and this sem and new year,  mungkin akan sibuk mengarang novel dengan abg kepeng *bak kata qema, haha*, Arez Razin. ape2 pun, tak sabarrr mau ketemu sama Qurratul' Ain, Faten Heryanti, Nur Syazani Zainuddin, Ummi Zayyani, Siti Syuhadah, Fitrah Razali and abg long sengal, Syed Muhd Faiz. haha~

starting from esok, akan menjadi sibuk. sibuk kemas bilik yang tersangat lahhh 'KEMAS' ni, ngeh2 :p
bukak akaun CIMB, packing2 barang nak bawak pergi uitm. haihhh. cepat je masa berlalu. pejam celik, pejam celik, dah nak naik sem 2. haha.

kawan2, aku pernah cakap kat korang, aku nak berubah kan? i will. starting today. to something better. perkara pertama, ALLAH. kedua, family. yang lain, xpayahh la aku nak cerita kat sini. haha. anyway, dah taktauu nak ckp pasal ape. cuma pasal result sem 1, aku dapat 3.24. walaupun takk dapat capai target nak dapat anugerah dekan, but alhamdulillah :) aku berpuas hati. hope dapat tingkatkan untuk next sem.

to ZAR. i care about you. and i do hope, you'll be someone better. i'll always pray for it. ^_^


that's all for now. hoping that the next day will be better than before.
Rahsia dihati takde sape yang tahu

bnyak sangat benda yg jadi dalam usia 18 tahun ni. mcm2 org yg aku jumpa, mcm2 perangai, mcm2 kerenah. ade yg okay ade yg annoying tahap gaban lah kan.. haha~

jumpa jugak kwn baru, dah lama kwn tapi..mcm baru kenal lah.. walaupun kat fb je, haha.. saya rasa awak baik sebenarnya, cuma tolonglah jauhkan diri dari bnda2 tu, tak ade apa pun yg baik pasal benda tu, memg susah kalau nak terus tinggalkan, perlahan2 lah.. Islam pun larang benda tu kan? i'll pray the best for you.jangan buat bnda mcm tuu sebab alasan yang mcm tu. ape2 pun, i'm on your back! haha~

the next thing is..pasal hidup aku sendiri. tak tau smpai bila benda nak berterusan mcm ni. aku boleh bersuara tapi aku tak ade keberanian tu. aku tak tahu nk harapkan siapa. masalah ni boleh selesai kalau dua2 boleh bercakap dan bersuara, tapi, masing2 simpan je. memang. memang dia sengsara, dia sakit, die kecewa, aku faham dan aku tahu. hari2 aku dengar luahan dia. tapi, die tak sedar ke yg aku pun rasa benda yg sama. asal marah je, mcm2 perkataan yang keluar kat aku n adik2.. tapi, aku tak ambil serious sgt, aku tahu dia ckp mcm tu sebab dia marah. tapi, sampai bila? memang, aku buat tak tahu, aku buat bodoh je, tapi hati aku dah cukup terluka, dah tak ade perasaan lagi dah. menangis? dah puas dah.. sampai dah tak ade air mata lagi dah.  aku memg nak sangat bersuara, tapi aku rasa mcm lemah sangat. aku tak berani, aku tak kuat.
 

kepada _ _ _ _, mintak tolong sgt. jangan lah buat mcm ni. ape yg _ _ _ _ sebenarnya. tindakan ni, buat semua org sakit, sengsara. kalau dah tak ade apa2, lepaskan jelah. mira redha. dulu memg tak boleh terima, tapi sekarang, itu jalan terbaik. mira sayang semua. tak nak sesiapa pun sakit. cukuplah..
Rahsia dihati takde sape yang tahu

Alhamdulillah :)

hee~ :)
if only you could see the way i'm smiling now! hmm, syukur sangat3, Allah masih memelihara persahabatan kitorg.. thanx a lot! aku harap lepas ni kita tak krisis2 lagi mcm dulu.. F, tenkiu sebab still jadi kwn aku.. huhu~ sekarang, aku rasa sangat tenang, sangat suka, sangat happy.. buat masa ni, setiap segala benda berjalan dengan baik.. kerja pun da dpt, AKHIRNYAAA! idea untuk novel dgn Abg Arez pun keluar membuak2.. haha~

untuk semua kwn2 aku, aku nak ckp satu je, SAYANG korang sangat3! harap Allah pelihara persahabatan kita, thank you sebab selalu ingat kat kite, selalu call kite, hehe~ walaupun aku jarang contact korg, tak bermakna aku tak ingat korg.. ingat sgt2..

kengkawan kat GSBA dulu punn.. walaupun kita jumpa sekejap je, tapi, ntah la, asek terbayang je muka kome2 tuu.. haha~ kakak2 ku.. kak mie ngan kak feni..sungguh bnyak cerita yg nk eden kongsikannn.. kak yan ape cerr eh? kak niza, kak zu.. sume2 tulahh.. kak fad.. abg2 pun, xkurgnye.. haha~ abg sham, abg mi, abg ayie, abg adam, err.. bnyak sgt abg.. tuu jelah yg mampu.. haha~ yg sebaya2 ni punn.. maira, wawa, syahmi, affan.. haihhh~ rindu sama semua..

hmm, kpda yg msg2 n tak di reply tuu, hee~ sorry  sgt ye.. haha~ ada masa, jas contact balik..
esok nak mula kerja, harap2, semua akan okay.. ^_^
Rahsia dihati takde sape yang tahu

siapa kawan aku, baca! haha~ xlah! saja je..

kebelakangan ni, beberapa minggu yg lepas lah kann.. aku tauu.. aku telah menjadi sangat2 unpredictable.. jadi GILA sikitt kan.. 
jgn ckp TAK! sebab aku tauu, aku memg mcm tuu..
this a part of knowing jasmiza hamzah~ haha..

BILA SAYA ADA MASALAHHHH~ 

1. tanyalah mcm mana dengan cara apa punn, i'll say that I'm OKAY!
2. aku akan jadi sgt3 GILA. selalu kann aku diam je, tapi, aku akan start usik2 org, kdg2 smpai org tu bengang
    pulakk kann.. haha :p it's for fun, for me to forget that damn problem.
3. i'll tell my problem depends on how i feel and not depends on who you are. yup! kalau masa tu, mood
    aku sedih tahap gaban, siapa 'insan yg bertuah' tetibe interview aku tnya knpa dgn aku sebenarnya.. haa,
    silalah dengar luahan hati hamba ni ye? haha~
4. i'll cry hardly, tapi takde sorg pun tauu.. hehe~ pelakon terhebatt xD
5. aku layan org ikut mood, sorry,but the only thing that i care at that moment is just ME!
6. korang akan nampak aku post mcm2 ayat pelik kat facebook~ haha :p

haaa, cukup2 lah buat masa ni.. itulahh dia nyaa..
Jadi, kepada insan2 yang 'BERTUAH' dah jadi mgsa kegilaan aku, aku layan acuh x acuh je kann, aku usik2 lebih kann, aku kacau2 kann, aku terover touching  tuu kan.. dan especially yg mendengar masalah aku kann.. MINTAK MAAF SESANGAT and THANK YOU! ^_^ 
sayang kalian semua.. <3 
peace.. HAHA~ 


Rahsia dihati takde sape yang tahu

malu~

ngek, sbab fikir ko abg long aku, aku ckp sori bnyak2 kali. kat status, kat msg. xpenahh aku pujuk kwn laki sebelum ni tau x? isyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy~  malu3~ ko marah sebab apa sbnrnye ngek? ckp lahhh~ ini takkk, diam je. elok sgt la tu. memg pun, ko lari dari mslah. betul ckp org tu. suka laa kan marah2 diam2 mcm ni? bagus. teruskann. aku SUKA. nk ckp aku gila? ye, memg pun. haihhhhh~ nak ckp, aku selalu mcm ni. memg pun. sbab dah memg aku mcm ni, nak buat mcm mana. kalo time tnya prob aku, aku ckp tade ape2, bkan main lagi, 'gini r sibling' ko. kalo aku tnya prob kau? tukar topik sokmo.kannn? memg. memg aku kuat tacing. aku ckp je org, aku pun sama abg long. kalo ade prob btau jelaa. ini tidak. simpan3. simpan la smpai masuk hosp tjnung rmbutan nanti! huh~ susah ckp ngan dia ni tau~ daaaa laaaa tuuuuu~ waaaa~ boleh sakit jiwa aku mcm niiii~ lpas sorg,, sorg..  memg lah aku leh ckp, lantak die lah, nk tacing pesal, tapi aku pikir jugakk lagi.. dah2 la tu abg long, buruk bebenor muka marah+merajuk tu. udah2 le..
Rahsia dihati takde sape yang tahu

:'(

xboleh tido. pd hal td ngantuk gila. hmm, agaknya memg aku yg xbetul. aku asek2 tnya2 knpa org buat aku mcm tu, mcm ni. mybe it's just me yg xbetul. sori U. siyes tade maksud apa2. aku cerita kat korg coz aku rasa aku leh share bnda tu dgn korg. aku just nk tnjuk yg die xboleh kenakan aku. xsgka jadi lain pulak. sori. aku xkan ckp pasal bnda tu lagi dah. apa yg jadi ingtkan aku psal kes aku dgn F. aku fobia. takut. tak nak hilang kwn lagi dah.
Rahsia dihati takde sape yang tahu

down

aku cuba untuk x tulis hal ni dalam blog but guess i just can't. aku cuba untuk simpan hal tu untuk pengetahuan aku sendiri tapi, aku rasa tersikasa. rasa nak jerit, rasa nak mengamuk tapi, bnda dah jadi, xboleh nak ulang balik. aku pernah ckp, nilai persahabatan sgt3 tinggi kat mata aku, once, yes, family value is very3 important for me, tapi takdir berpaling daripada aku, aku terima. sekarang ni, dalam persahabatan yg sgt3 berharga kat mata aku, pun aku kene uji?
aku baik dgn dia, mana2 kitorg nak pergi, kitorg pergi sama2, selalu lepak sama2, memg boleh katakan cukup sekepala lah. rahsia aku ada pada dia, rhsia dia pun ada pada aku. aku dah anggap bff lahh. kdg2 memg ada a few things perangai dia buat aku menyampah, tp, aku simpan, bg aku tuu benda remeh, dia kwn aku, mcm2 mana pun, just terima. a good friend will except you no matter how and what you are, kan? kdg2, aku sorg2 dalam bilik, aku xkisah,  mungkin dia nak pergi tnya pasal assignment, kwn2 lain boleh tolong, aku xboleh tolong, so nevermind lahh. lepas tuu, dia pergi lepak2 dgn group dia pun, aku xkisah, berkawan biar seribu kan? dlm pada aku bosan duduk sorg2 dalam bilik, aku jalan2 lahh, then jumpa dgn budak2 group aku dekat foyer. entah mcm mana, kitorg boleh jadi sgt rapat.

satu hari, salah sorg budak group aku masuk hosp, aku pergi jaga. slpas tuu, memg aku sgt2 rapat lahh dengan budak2 group aku ni. memg satu kepala, kebetulan sgt3, nak keluar sama2, lepak sama2.. kdg2 smpai subuh duduk dgn diorg. dlm masa yg sama, dia mula tunjuk perangai yg aku sendiri xpaham. hempas2 pintu, cmpak2 barang. knpa? aku salah ke? kalau salah, ckp lahh.. sejak ari tuu, die xtegur aku, aku pun takutlah nak tegur. satu hari masa die masuk bilik, aku pndg dia, dia pandang aku.. aku senyumm.. die jeling. perasaan aku masa tuu? Allah je tau. ok..cukuplah itu satu hal. hal yg lain, kwn dia pndg aku semacam. knpa? ape pulak aku buat kat diorg ni? hmm.. xpelah, mungkin perasaan aku je. aku nak keadaan pulih mcm dulu, aku hantar msg kat dia minta maaf walaupun aku tak tau ape salah aku. xpelah, asalkan hubungan kitorg boleh  baik. satu hari aku xtahann, aku tnya room mate aku yg lagi sorg knpa dgn dia tuu sbnrnya. rupa2nya, sakit hati sebab aku rapat dgn org lain, mengadu pasal aku kat budak2 lain, aku selalu tinggal dia, DAH TAK NAK ROOMATE YG MCM SEKARANG UNTUK NEXT SEM lagi dahh. terima kasih, perasaan aku masa dgr mcm tuu, ALLAH je yg tau. aku kene tinggal sorg2, aku tak ckp apa2 pun kat sesiapa pun. aku DIAM je. aku tak cerita pasal hal dia kat sesiapa pun. itu yg dia balas? terima kasih sgt2. aku pergi kat kwn2 aku, menangis. dia tahu ke? entah macam mana perasaan sedih aku bertukar jadi benci. aku remove dia dari sibling, aku delete dari friend, aku block dia..aku rasa dikhianati. balik bilik, aku yg hempas pintu, aku yg cmpak barang. aku xdapat bendung perasaan aku.

masa nak balik kL, aku tak nak tengok muka dia. aku benci, aku sakit hati, aku sedih. tapi, kwn2 rapat aku suruh aku pergi jugak salam dgn dia. FINE. aku pergi salam dia. apa reaksi dia? tgn bersalam, muka xpandang aku, jeling aku lagi tuu. perasaan aku? okay, xpe. aku turun. dia msg, suruh aku chill, die xmarah dgn aku. WHATEVER. masa balik dgn ann, dalam kereta aku menangis. ann tnya knpa kan? sebab hal ni lah.

aku minta maaf sebab semua salah aku.
aku minta maaf sebab kau rasa ditinggalkan.
aku minta maaf sebab rapat dgn org lain.
tapi aku terasa sebab kau mengadu pasal aku kat org lain, kau tak ckp terus terang dgn aku.
bila aku buat mcm tu, aku rasa aku dah x boleh percaya kat kau.
MINTA MAAF sgt2. org yg aku percaya, aku cerita rhsia aku., sekali kau dah rosakkan kepercayaan tu, aku rasa sakit sgt3. aku xjangka mcm ni jadinya hubungan baik kita. apa2 pun terima kasih atas semua perkara baik selama kita rapat. aku x lupa jasa kau. rhsia kau selamat dgn aku. jgn risau. hiduplah mcm mana pun yg kau nak.
Rahsia dihati takde sape yang tahu

send my regards to her,
so that she will know that i still care,
send my  please to her,
so that she can know that she is always a friend of mine,
i'll send my pray for her,
so that life will be a little bit easy for her,
i'll hope for forgive and forgiveness,
so that this friendship may last forever.
No matter what, you ARE, ALWAYS and FOREVER my bestie.
Rahsia dihati takde sape yang tahu

to whom it may concern

aku tak mudah disakiti oleh sesiapa pun, apa yg org lain buat tak pernah akan buat aku terjejas sikit pun. aku tak  akan terasa sakit kalau pasal cinta apatah lagi, merepek je semua tuu~ tapi memg aku akan sgt2 terguris bila melibatkan hal persahabatan.. aku tak faham apa sebenarnya yg kau nak? semua kau je yg betul, kau baik, kau perfect sgt, kan? fine.. sudahlahh~ aku anggap kau kwn baik aku, dulu kita boleh gelak ketawa sama2, aku sentiasa doakan kwn2 aku, tapi sekarang aku rasa mcm org asing dalam hidup kau. kalau xpuas hati dgn aku, ckp depan2, knpa perlu nak buat cerita kat belakang aku? rasa diri bersalah ke? kau hidup la mcm mana kau nak.. aku cuma xtahan bila kau buat aku mcm ni, kwn2 kau pulak pndg aku semacam mcm aku ni ntah la.. kalau ikutkan hati, memg aku nak nangis seboleh2 nya semalam, tapi, aku tahan.. air mata aku takkan tumpah dgn sewenang2nya, tahniah lah dekat kau, berjaya buat aku menangis. aku dah sgt3 terasa dengan kau. aku anggap kau kwn aku yg sgt2 baik, tapi aku pun xtahu kat mana salah dan silap aku. aku cerita kat kau pasal sesuatu yg aku rasa xselesa, kau boleh pulak cerita hal tu kat org lain kan? TERIMA KASIH sgt.. tapi, kau jangan risaulah sebab semua rhsia kau, dari pasal family kau smpai pasal life kita stdy kat sini, aku simpan baik2.. aku minta maaf lepas ni, aku dingin dgn kau. aku pun tak  minta keadaan jadi mcm ni.. aku SANGAT3 terasa.
Rahsia dihati takde sape yang tahu

mimpi yg pelik..

tiba-tiba seorang perempuan menghampiri aku, dia memegang tangan aku lalu berbisik kepada aku.. "pergilah surau sekarang, ada orang tengah tunggu.. N**** nama dia..". Aku hairan. Perempuan itu pun senyum padaku, juga beberapa org lain yg berada di situ. Aku pun segera bergegas ke surau. Dalam perjalanan ke surau, aku ternampak dia ( org yg aku pnah suka, haha~), tapi.. malangnya, walaupun aku berada di depan mata dia, dia seolah2 tak dapat lihat aku, dia terlalu sibuk dengan kerjanya. Aku pun berlalu dari situ. Aku tiba di surau, aku mengambil wuduk, dan masuk ke dalam surau. Semasa hendak masuk ke dalam surau, aku terpandang seorang lelaki, seakan-akan Cina. Kelihatan semua penghuni di surau itu sedang khusyuk mendengar seorang lelaki tua yg mungkin sedang memberi khutbah di dalam surau itu. Aku sekadar berdiri dan melihat dari belakang, kemudian aku terlihat seseorang yg aku kenal ( lelaki ), berada dalam surau itu juga, dia menegur aku sambil bergurau, ( knpa pulak die pun boleh ada dalam mimpi ni?? haha~ ). Kemudian baru aku teringat, ade orang yg nak jumpa dengan aku, hmm.. siapa? Aku pun tercari-cari..tapi malangnya, tak jumpa jugak. Sampailah khutbah tu habis, masih xde pun org yg dtg tegur aku. Aku pun pelik. Hmm.. Lepas tu, perempuan yang cakap dengan aku tadi dtg dengan kwn2 dia, aku tanya pada dia, "mananya org yg nak jumpa dengan aku?", tanya ku. Kemudian, dia menjawab, "lah, xjumpa ke? dia ada kat sini, N**** nama dia, muka mcm Cina sikit.. Aku pun terkejut. "Eh? mamat tadi ke?". Tapi die tak tegur aku pun. Hmm.. Aku cuma agak itu dia. Tapi, aku tak jumpa pun orang nama N**** tu. Tiba-tiba. . . . . . . . . . ..  Telefon bunyi, aku pun terbangun! haha ^_^

ape mksud mimpi ni? haihh~
Rahsia dihati takde sape yang tahu

terlalu, terlalu, terlalu and terlalu bnyk sgt benda yg betul2 menguji kesabaran kat uitm ni.. bnyak sgt3.. tapi, aku diam, aku senyum, aku tunjuk yg aku hepi.. tunjuk yg aku takde masalah.. kdg2 aku bengang, tapi aku senyum, YE, memg aku jenis yg pendam mslh sendiri, aku susah nak bercerita masalah yg betul2 ganggu aku.. tapi, ape yg aku tgk hari ni.. sgt3 xboleh diterima.. melampauuu, aku bukan robot.. aku masih lemah, memg bnyak lagi bnda yg perlu aku belajar and itulah yg aku cuba lakukan sepanjang hidup ni, BELAJAR.. aku cuba nak belajar.. tapi, knpa? ade je yg xkena? aku dah cuba yg sedaya upaya~ hmm.. mungkin ada kekurangan dlm usaha aku, tp.. aku tak nak perbodohkan diri aku sendiri dgn kata2 palsu mcm tuu.. kalo dah mcm ni caranya nak hidup kat universiti, belajar pandai2 pun tak guna.. buat itu tak kena, buat ini tak kena, kalo betul cara nak hidup kat u mcm tu, awal2 aku tak nak masuk u.. yg lain ok, cuma yg beberapa tu je.. TOLONGLAH~
Rahsia dihati takde sape yang tahu

12 Oktober 2010

hari ni, Alhamdulillah.. banyak benda baik yang jadi pada aku.. hehe~

first aku sgt2 bersyukur coz carry mark aku untuk BEL120 dapat 45.50%!( ta sure pulak per berapa, rasanya 60% ) Highest among OMD1TA.. markah aku sama ngan erni.. syukur sgt2.. harap2 final pun aku boleh score dgn sgt baik.. please.. huhu..

next is perkara yang paling aku x sangaka lah.. ade ke miss amirah boleh pilih nama aku dalam kalangan bebudak yg kene jadi fasil untuk kengkwan dalam kelas untuk subjek MAT112.. gila! aku disuruh bimbing kengkwan dalam math?? haha~ pelik bin ajaib.. trimas kepada cikgu AddMath aku dulu, Pn. Hamidah ngan Sir Ven kat ilmu studio duu.. Kalau bukan sebab korg, mungkin aku pun terpinga2 dengan subjek ni! haha~ Terima kasih cikgu!!! :) Btw, aku group dengan Anne, Wadah n Syed.. haha.. muke2 deme ni lagilah.. adoyai..haha~

aku harap, hari esok akan menjadi hari yang lebih baik! syukur sgt2 dengan hari ni.. ^_^
Rahsia dihati takde sape yang tahu

10 oktober 2010

okay~ today was kind of embarrassing day for me.. JUST IMAGINE.. masa nak pergi kelas, awal2 lagi ni, time tgah jalan dgn sgt speed, boleh pulak terpelecok.. ouh~ sbr jelah..haha.. malu dengan orang belakang sampai tak terpandang orang belakang..haha~

second thing ni lah yang paling tak boleh belah.. masa kelas BEL120.. ha.. tulah, gatai sangat nak balik kolej last2 minit amik soalan past year.. tertinggal punye pasal, da tauu da lambat, tapi entah kenapa aku nak jugak tu balik amik soalan tu.. sengal betul.. dengan confident nye aku naik ke blok C, tengok betul2 ni nama kelas,
C-3-2.. dengan confident nye, ketuk pintu, bagi salam, "assalamualaikum..", masuk dengan penuh gaya, nampak la muka2 bercahaya bebudak kelas aku.. sume sangat senyap dan baik, ini membuatkan aku hairan sikit, haha~ tapi ape2 pun,  dah lega lah, xsalah kelas.. so, lepas tu pandang la depan , tempat lecturer duduk.. "aik?", ini bukan lecturer yang aku kenali.. ni bukan miss hazma ni.. sampai 2 orang lecturer pulak tu kan.. aku pun macam orang bongok terangkat tangan ke mulut, dengan muka terkejut aku..(PERCAYALAH< BURUK BEBENOR RUPANYE>>) bhahaha~~~ satu kelas bantai gelak.. MALU tak terkata time tu.. hadoooiiii~~~ lecturer2 tu pun gelak.. waaa~~~ MALU......... boleh pulak hari ni ade evaluation.. malang benor nasib hari ni.. nasib baik lah deme tu tak cakap ape2.. musti balik je bilik lecturer, masing2 bukak cerita pasal aku.. MALU nye~~~ haha~

so, moral of the story, xpayah baik sangat ye nak balik kolej kalo tertinggal ape2 lain kali.. ha, inilah padahnyeee.. adui3.. esok pulak, cuak dengan result assignment miss ayu ( IMD101 ).. hadoyaiii.. bak kata miss kan, ade yang dapat 1/30.. gila lah.. takutnyeeeee aku.. dah la hari tu, satu kelas kene redo.. sorang je tak kena.. yg paling tinggi pun miss ckp, 25/30.. tawakkal jelah hamba ni.. ya Allah, Kau maha adil, maha mengetahui usaha-usaha kami, maka, kurniakanlah kami dengan keputusan yang setimpal, AMIN~

semoga hari esok, menjadi hari yang lebih baik.. insyaAllah~
Rahsia dihati takde sape yang tahu

something just happened and it spoiled my mood.. i don't know if i could be happy again.. seriously, i'm not in the mood anymore.. maybe it's just me who think too much, but, who cares? i need to be alone for quite some time.. let me clear my mind first, let me find myself back.. i hope people around me wouldn't notice that.. i just really need to be alone.. that's all~
Rahsia dihati takde sape yang tahu

8 oktober 2010

hari ni, hari yg paling aku tak sangka akan jadi sangat sengal..haha~ mula2, aku, syaz, ummi, wadah, ain ngan syed berniat suci nak belajar math ni.. sume sibuk nak pergi sua rasa, tapi kitorang wah, student yg baik ye, konon2..haha~ blaja math.. aku mengajar math pulak tu?? haha~ i was like..errr~~~ haha..

things that i wanna share is after studying math, kitorang main lah 1 game ni untuk hilangkan bosan.. TRUTH OR DARE..haha.. walaweyh.. malang betul nasib ku masa tu.. kalo part truth tu mcm biase2, ok lagi.. yg part dare tu, pehhhh~~~ org yg pertama kena ummi kalau xsilap, ke syaz..haha.. ntah xingat.. yg second, syed.. tak tahan..haha.. kitorg suruh die pegi petik bunga, bg kat budak perempuan yg dekat ngan gazebo tu.. bhahaha~ merah gile muka perempuan tu.. haha.. kesian die..
then, ape lagi ye.. yg best2.. oh ye! syaz dgn segala hormatnye kene menjerit, I LOVE YOU ABG KE HADAPAN!!! haha~ kalaulah abg die tu ade kat situ, mesti die pelik, haha~
lagi, syed jugak, kene pusing 1 gelanggang, sebut nama intan payung die tu..haha~ aku pun kene, kene kaw2 punye.. 1st, pergi tanya nama kat 2 org mamat yg naik motor berhampiran ngan gazebo tempat kitorg lepak..haha.. then, g mintak num budak lelaki dekat gelanggang futsal tuh.. GILE! malu tak terkata.. rasa mcm nak menyorok dalam tempurung je, haha~
then, wadah ngan ummi kene ckp i love n cium pokok dgn penuh perasaan..haha~

bab truth ni.. haha, bg aku biase2 je smpailah time aku.. soalan yg paling aku menyampah nak jawab, haha~
org yg aku admire.. haha~ kwn2, nama itu direka semata2 ye.. peace~~~ haha.. shhhhhh, kalo berani bukak mulut, siap korang!!! haha~

aku upload lah video ni, tapi, tatauuuu kenapa die xboleh nak rotate, so, terpaksa sengetkan kepala sikit ye..haha~

video

Rahsia dihati takde sape yang tahu

you and me

i'm not saying that i'm kind, i'm perfect, i'm smart and what so ever the best thing in the world, but yes, i do have brain, i have a heart, i'm a normal human being who has a feeling, who can think, who knows how to angry, how to be sad and how to be happy. sometimes, what can make me happy is not something that can make you happy, sometimes also, something that make me sad doesn't bother you at all, i'm not asking for much, just please for a second, spend time even for a second to think about what i might feel, what i might keep in my heart and what other people might think.

i'm trying my best to be nice to everyone, i want to be friend with everyone, sometimes i felt like, i want to walk in a group, but sometimes i'd rather walk alone than having anybody with me. don't make me hate you in silence, it's not good and even i don't want to be like that. i'm being nice with you, so please at least consider about this 'stupid and nice' jasmiza..

sorry to everybody if after this i'm being harsh, it's just that i'm tired of being nice, if you consider me as a friend, AT LEAST, please be nice.. perhaps all this long, i'm being nice to the wrong person that i feel this way. i'm touched, i cry, but you don't know.. i can only pray the best for you, wish you all the best, thank you for each and every good moment between us, i'll forget all the bad moment, may our friendship last forever and i care for you..that's why i'm saying this  =")

* ngeh2.. sedih tak? sesaje~~~~
Rahsia dihati takde sape yang tahu

ape sajeee~

okay.. minggu ini ternyata kemuncak kepada ketensionan aku, akhirnye, migrain itu dtg jua.. yang paling tak disangka menyerang time2 dinner OMSA.. time tu lah, nak muntah, nak pening kepala.. serious, rasa macam nak balik je semalam.. nasib baiklah sahabat2 aku ni kan paksa aku makan semalam.. haha, zu terutamanya.. sungguh tidak ku sangka kamu begitu berbakat jadi nurse..haha~ aku nak cakap sepatah, disumbatnye buah dalam mulut aku.. terima kasih zu..syg kamu!!! haha~ anne, tyra n ain pun.. trimas ye kengkawan..  ^_^

balik je daripada dinner tu, terus letak kepala dan tidur.. assignment ke mana, sume ke mana.. kesian dgn group2 aku.. sori sgt kawan2.. jas xmintak jadi gini, maaf sgt.. malam ni overnite.. huhu..

bangun pagi tadi g klinik, jumpe ain tgah jalan, boleh pulak die nak pengsan kat situ.. kesian die.. ingatkan aku je sakit penangan assignment2 ni.. rupa2rupanya ada yang lebih teruk lagi.. lpas gi klinik, aku n a few friends lagi usunglah pulak ain yang dah lemah xbermaya ni.. sampai pucat muka aku..haha.. org sakit, usung org sakit, eloklah tu..haha.. tapi, memang kesianlah dekat ain, mungkin tekanan die lebih berat dari aku..

hmm, dah tak teringat nak tulis ape lagi.. haah~ sambung nanti lah ye.. daaa~~
harap, esok menjadi lebih baik.. ^_^
Rahsia dihati takde sape yang tahu

kawan?

tak tahu kenapa hari ni tiba2 tergerak hati nak tulis pasal kawan.. apa yg akan aku tulis adalah atas pengalaman aku sendiri, so, bukan untuk memburuk2kan sesiapa, tapi untuk renungan aku and sume jugak.. tak ada manusia yg sempurna dalam dunia ni..

kalau nak tahu, jenis aku ni kan, bile terasa dengan sorang kawan tu, aku cerita kat kawan lain, kire macam sesi luahan perasaan lah, haha.. then, bile da ok dengan die, aku ok jelah. bile aku terasa dengan kwn yg lain pulak, aku cerita kat kwn yg lain2.. mcm mane nak explain ye, kirenya, dlam klgn kwn2 aku tu, sume ade je dgr cerita drpd aku.. bukan niat aku nak memburuk2 kan atau nak merenggangkan hubungan kite, cuma kdg2 aku sgt2 terasa.. so, aku minta maaf sgt2 kpd org yg prnah aku cerita pasal die kat sesiapa.. memg lah seharusnya aku tak perlu ngadu dgn kwn lain, mungkin aku boleh ckp terus dgn kwn tu, aku terasa dengan die, tp, itulah, aku ni manusia yg sememangnya tak sempurna..huhu~
aku berkawan dengan semua, seboleh2 nya aku nak elak drpada ada clique2 ni.. bak kata org, berkawan biar seribu.. berkawan xsalah, kwn dengan org jahat pun xsalah, asalkan jgn ikut kejahatan tu, and if berkemampuan cuba ubah kwn kite tu, kan? cuma yg aku musykil, bila diri kita sendiri tak berapa nak betul, tp sibuk dok jaja sana sini org tu mcm tu, mcm ni..ape kes? astagfirullah..mungkin aku sendiri prnah buat mcm tu, wallahualam.. tp, tolonglah.. A REAL FRIEND WILL ACCEPT YOU NO MATTER HOW AND WHO YOU ARE. bile difikir2 semula, memg betul ayat tu..

sekarang, aku cuba untuk berkawan dgn semua org tnpa nak fikir sakit hati atau ape, sebab ape-ape hal, satu hari nanti, silap2 hari bulan, org yg kite menyampah yg tolong kita nanti, itu pernah berlaku, percayalah.. satu lagi kalau kwn dengan org yg mulut die men cakap lepas je, konon2 berani tahap dewa lah kalau bab2 nak sound org.. tp, dalam berani tu, xpulak berani nak ckp straight dgn kawan yg kau tak puas hati dgn die? ape kes? jwb sendirilah ye..

ok, ini sisi kebengangan aku. kpda sesiapa yg berkenaan lah kan. TOLONG jangan ingat aku diam, aku ni bodoh, xtau ape yg jadi, ok? aku tau bile masa dan ketikanya kau nak ambil ksempatan atas 'kebaikan' aku ni.. lembut2 aku, baik2 aku, kalau kau rasa nak perang dengan aku ni, buatlah aku sakit hati, menyesal seumur hidup nanti, faham? sesiapa yg berani sgt nak main2 kan persahabatan ni, silakanlah.. aku memg paling pntg kalau org kwan xikhlas.. AMARAN ye kepada sesiapa yg rasa mcm die ade cari pasal ngan aku tu, memg aku diam, aku senyum depan kau, tapi, ALLAH tau ape yg aku rasa, aku diamkan saje sebab aku taknak persahabatan kita rosak, bukannya sebab aku tak berani..so, please~~
xkan xsdar kesalahan diri sendiri kot?? perasan bagus sangat ke? pirahhh.. bagus lagi kucing aku..

HUH~ lega................... haha.. itu saja untuk hari ni.. ^_^

Rahsia dihati takde sape yang tahu

school time :)

tiba-tiba hari ni, teringat masa zaman2 kegemilangan kat sekolah dulu, haha~ miss my SPM 2009 SMK Lembah Keramat's friend..

hehe, masa sekolah dulu2, kalau nak tau, sememangnya jasmiza ini adalah seorang yg gile kuasa dan jawatn, haha.. tp, ape2 pun low profile tu masih dikekalkan.. yg paling enjoy jadi Setiausaha Pengawas, terasa seperti sekolah daku yg punya..haha, buat surat tu, buat surat ni.. benda2 yg private and confidential yg org lain xboleh tauu, jasmiza leh tauu..haa.. don't play2..haha.. cikgu2 pun sume sgt baik.. hmm, miss that moment..

yg second bestnye, of course jadi Ketua Editor untuk 2 tahun berturut2.. muahahaha~ gile jwatan kan?? tp, bukannya mintak pun, dah memg rezeki, nak buat mcm mana kan..hehe, paling best, everytime lpas buat keje ngan cikgu Ain, aku akan dibawa menikmati The Chicken Rice Shop kat Carrefour Wangsa Maju..hik2..  ngan cikgu Azmaarina pun same jugak..hihi~ rindu pada cikgu2..

hmm, rasanya tu je jwtn yg best2, yg lain2 tu biase je, dpt gak jadi Pengerusi Tun Sri Lanang ( kelab bahasa Melayu ), tp mcm x aktif sgt kelab tu..

kalo cakap pasal pertandingan, memg sume aku nak masuk kalo boleh! sebut je! Debat, forum, pidato, syarahan, e-PPDA.. sume aku masuk! cikgu pun smpai geram, sikit2 nama aku je dalam buku kuning coz keluar kelas, g training..haha..

ouh, yes.. 1 lagi kenangan plg best, ms form 3 kalo xsilap, g kem kenaikan pgkat sarjan n dapat pangkat Sarjan dalam KRS.. bangge time tu, walaupun baru form 3, tapi aku telah mendapat pangkat paling tggi dlm KRS, senior2 pun xdapat..haha~

boleh ke aku jd mcm tu kat UITM ni? rasa mcm tak je.. ntah knapa, semacam lost kat sini.. huhu~
Rahsia dihati takde sape yang tahu

29 september 2010

Okay, another stressing day! Pagi tadi tidur kejap saje, pukul 3-4 pagi, then sambung buat assignment smpai lah pagi tu punye kelas, xtidur, so just imagine mcm mana kat kelas. Trimas a lot kepada Miss Lida kerana sgt2 memahami kami! haha~ Miss telah dgn baik hatinya bg kami rehat kejap, nampak muke penat and mengantuk sume orang, and yg paling tak boleh blahnnye, ramai betul yg xdtg hari ni..hmm,  musykil2..haha, tau lah esok pagi2 kul 8 dah kne submit assignment Miss Ayu. haduiii~~

Masa agama pun, ustazah sgt baik dan memahami, cuma time speaking test tadi..huh~ Aku tidak sedarkan diri n dtg agk lmbt, nasib baik xkena marah and speaking test tadi mcm ape je.. Diorg ckp aku ok, OK lah sgt ! mcm ape je~~~~~ hadooiii.. 

Berserahlah aku pada takdir,huhu~~

Rahsia dihati takde sape yang tahu

ahad : 26 september

tinggal lagi 4 hari je nak kene hantar dah assignment miss ayu~ haih..
memang betullah punye student.. mane nak cari journal ni, 1 pun xde pasal world wide web.. oh, yes.. miss ade ckp pasal perubahan dak2 kelas OMD1TA, and I kind of agree with that, semua dah berubah.. tak tau kenapa.. mungkin jugak stress dengan assignment tu, tapi..hmm, OMD1TA dah tak seceria dulu, what happen guys? hmm.. musykil2..

hari ni, memang hari lepak di library, haha~
leh katakan seharian aku kat library uitm tu, semangat nak siap assignment, konon~haha
ditemani anne di siang hari, malam ade qema n ain, kebetulan.. sekarang ni, punyelah aku nak mengedit assignment ctu101 ni, hadooiii, tidak ku fahami apekah yg telah diberikan padaku ini..

oh yes, not to forget, kesian kat classmate aku sorang ni yg kehilangan bestfriend die.  muke die aku tak nampak senyum langsung hari ni, sorg2 duduk kat gazebo.. aku doakan semoga roh kwn baik die dicucuri rahmat dan bersemadi dgn tenang. kpd classmate aku tu,harap2, kau bnyak2 kan bersabar, jgn bersedih sgt, doakan die, mesti die pun taknak tengok kau bersedih.. lpas kau da tenangkan diri, fokus betul2 pada stdy..

itu saja untuk hari ni, semoga hari esok menjadi lebih baik ^_^
Rahsia dihati takde sape yang tahu

know my words, know my style, only then you'll get what i mean~

this blog is especially made for me to have some space to express what i feel, those who think you would like to know me, yes, you may proceed by following this blog for sure, haha :D

well, first and foremost, the name is JASMIZA NURUL HAZMIRA BINTI HAMZAH. just simply call me Jas, feel free to be friend with you.. ^_^

i'm a simple person with a simple need, no big deal, for me, life is about being happy with what you have and what you are.. let other people talk about you, they don't know you anyway, you know who you are, right? i hate it when someone force me in any situation or what so ever.. i don't like being forced, especially in friendship.. i do have a lot of friend but still i felt empty, when it comes to problems, i'd be comfortable to just keep it in myself coz, nobody can understand you better than youself, isn't it? so, i'll cry alone, i'll be sad and angry alone, but feel free to share my happiness with other.. ^_^
yup, that's me~
sometimes, i might be smiling, but, my heart is crying..
sometimes, i might be crying, but, it's for happiness..

i'm not asking for much, just want everybody around me to be happy with me around and even without me, they'll still be happy.. if they're happy, then it's enough for me.. 


i do, sometimes want someone to care about me, but when that happens, i'll be like, no thanks.. haha~

i'll run away and live my life alone.. coz that's just how i lived for about 18 years now..


that's all for now~
till we meet again.., haha.. ^^



Rahsia dihati takde sape yang tahu

blog ini adalah hak milik mutlak JNHH