mimpi yg pelik..

tiba-tiba seorang perempuan menghampiri aku, dia memegang tangan aku lalu berbisik kepada aku.. "pergilah surau sekarang, ada orang tengah tunggu.. N**** nama dia..". Aku hairan. Perempuan itu pun senyum padaku, juga beberapa org lain yg berada di situ. Aku pun segera bergegas ke surau. Dalam perjalanan ke surau, aku ternampak dia ( org yg aku pnah suka, haha~), tapi.. malangnya, walaupun aku berada di depan mata dia, dia seolah2 tak dapat lihat aku, dia terlalu sibuk dengan kerjanya. Aku pun berlalu dari situ. Aku tiba di surau, aku mengambil wuduk, dan masuk ke dalam surau. Semasa hendak masuk ke dalam surau, aku terpandang seorang lelaki, seakan-akan Cina. Kelihatan semua penghuni di surau itu sedang khusyuk mendengar seorang lelaki tua yg mungkin sedang memberi khutbah di dalam surau itu. Aku sekadar berdiri dan melihat dari belakang, kemudian aku terlihat seseorang yg aku kenal ( lelaki ), berada dalam surau itu juga, dia menegur aku sambil bergurau, ( knpa pulak die pun boleh ada dalam mimpi ni?? haha~ ). Kemudian baru aku teringat, ade orang yg nak jumpa dengan aku, hmm.. siapa? Aku pun tercari-cari..tapi malangnya, tak jumpa jugak. Sampailah khutbah tu habis, masih xde pun org yg dtg tegur aku. Aku pun pelik. Hmm.. Lepas tu, perempuan yang cakap dengan aku tadi dtg dengan kwn2 dia, aku tanya pada dia, "mananya org yg nak jumpa dengan aku?", tanya ku. Kemudian, dia menjawab, "lah, xjumpa ke? dia ada kat sini, N**** nama dia, muka mcm Cina sikit.. Aku pun terkejut. "Eh? mamat tadi ke?". Tapi die tak tegur aku pun. Hmm.. Aku cuma agak itu dia. Tapi, aku tak jumpa pun orang nama N**** tu. Tiba-tiba. . . . . . . . . . ..  Telefon bunyi, aku pun terbangun! haha ^_^

ape mksud mimpi ni? haihh~
Rahsia dihati takde sape yang tahu

terlalu, terlalu, terlalu and terlalu bnyk sgt benda yg betul2 menguji kesabaran kat uitm ni.. bnyak sgt3.. tapi, aku diam, aku senyum, aku tunjuk yg aku hepi.. tunjuk yg aku takde masalah.. kdg2 aku bengang, tapi aku senyum, YE, memg aku jenis yg pendam mslh sendiri, aku susah nak bercerita masalah yg betul2 ganggu aku.. tapi, ape yg aku tgk hari ni.. sgt3 xboleh diterima.. melampauuu, aku bukan robot.. aku masih lemah, memg bnyak lagi bnda yg perlu aku belajar and itulah yg aku cuba lakukan sepanjang hidup ni, BELAJAR.. aku cuba nak belajar.. tapi, knpa? ade je yg xkena? aku dah cuba yg sedaya upaya~ hmm.. mungkin ada kekurangan dlm usaha aku, tp.. aku tak nak perbodohkan diri aku sendiri dgn kata2 palsu mcm tuu.. kalo dah mcm ni caranya nak hidup kat universiti, belajar pandai2 pun tak guna.. buat itu tak kena, buat ini tak kena, kalo betul cara nak hidup kat u mcm tu, awal2 aku tak nak masuk u.. yg lain ok, cuma yg beberapa tu je.. TOLONGLAH~
Rahsia dihati takde sape yang tahu

12 Oktober 2010

hari ni, Alhamdulillah.. banyak benda baik yang jadi pada aku.. hehe~

first aku sgt2 bersyukur coz carry mark aku untuk BEL120 dapat 45.50%!( ta sure pulak per berapa, rasanya 60% ) Highest among OMD1TA.. markah aku sama ngan erni.. syukur sgt2.. harap2 final pun aku boleh score dgn sgt baik.. please.. huhu..

next is perkara yang paling aku x sangaka lah.. ade ke miss amirah boleh pilih nama aku dalam kalangan bebudak yg kene jadi fasil untuk kengkwan dalam kelas untuk subjek MAT112.. gila! aku disuruh bimbing kengkwan dalam math?? haha~ pelik bin ajaib.. trimas kepada cikgu AddMath aku dulu, Pn. Hamidah ngan Sir Ven kat ilmu studio duu.. Kalau bukan sebab korg, mungkin aku pun terpinga2 dengan subjek ni! haha~ Terima kasih cikgu!!! :) Btw, aku group dengan Anne, Wadah n Syed.. haha.. muke2 deme ni lagilah.. adoyai..haha~

aku harap, hari esok akan menjadi hari yang lebih baik! syukur sgt2 dengan hari ni.. ^_^
Rahsia dihati takde sape yang tahu

10 oktober 2010

okay~ today was kind of embarrassing day for me.. JUST IMAGINE.. masa nak pergi kelas, awal2 lagi ni, time tgah jalan dgn sgt speed, boleh pulak terpelecok.. ouh~ sbr jelah..haha.. malu dengan orang belakang sampai tak terpandang orang belakang..haha~

second thing ni lah yang paling tak boleh belah.. masa kelas BEL120.. ha.. tulah, gatai sangat nak balik kolej last2 minit amik soalan past year.. tertinggal punye pasal, da tauu da lambat, tapi entah kenapa aku nak jugak tu balik amik soalan tu.. sengal betul.. dengan confident nye aku naik ke blok C, tengok betul2 ni nama kelas,
C-3-2.. dengan confident nye, ketuk pintu, bagi salam, "assalamualaikum..", masuk dengan penuh gaya, nampak la muka2 bercahaya bebudak kelas aku.. sume sangat senyap dan baik, ini membuatkan aku hairan sikit, haha~ tapi ape2 pun,  dah lega lah, xsalah kelas.. so, lepas tu pandang la depan , tempat lecturer duduk.. "aik?", ini bukan lecturer yang aku kenali.. ni bukan miss hazma ni.. sampai 2 orang lecturer pulak tu kan.. aku pun macam orang bongok terangkat tangan ke mulut, dengan muka terkejut aku..(PERCAYALAH< BURUK BEBENOR RUPANYE>>) bhahaha~~~ satu kelas bantai gelak.. MALU tak terkata time tu.. hadoooiiii~~~ lecturer2 tu pun gelak.. waaa~~~ MALU......... boleh pulak hari ni ade evaluation.. malang benor nasib hari ni.. nasib baik lah deme tu tak cakap ape2.. musti balik je bilik lecturer, masing2 bukak cerita pasal aku.. MALU nye~~~ haha~

so, moral of the story, xpayah baik sangat ye nak balik kolej kalo tertinggal ape2 lain kali.. ha, inilah padahnyeee.. adui3.. esok pulak, cuak dengan result assignment miss ayu ( IMD101 ).. hadoyaiii.. bak kata miss kan, ade yang dapat 1/30.. gila lah.. takutnyeeeee aku.. dah la hari tu, satu kelas kene redo.. sorang je tak kena.. yg paling tinggi pun miss ckp, 25/30.. tawakkal jelah hamba ni.. ya Allah, Kau maha adil, maha mengetahui usaha-usaha kami, maka, kurniakanlah kami dengan keputusan yang setimpal, AMIN~

semoga hari esok, menjadi hari yang lebih baik.. insyaAllah~
Rahsia dihati takde sape yang tahu

something just happened and it spoiled my mood.. i don't know if i could be happy again.. seriously, i'm not in the mood anymore.. maybe it's just me who think too much, but, who cares? i need to be alone for quite some time.. let me clear my mind first, let me find myself back.. i hope people around me wouldn't notice that.. i just really need to be alone.. that's all~
Rahsia dihati takde sape yang tahu

8 oktober 2010

hari ni, hari yg paling aku tak sangka akan jadi sangat sengal..haha~ mula2, aku, syaz, ummi, wadah, ain ngan syed berniat suci nak belajar math ni.. sume sibuk nak pergi sua rasa, tapi kitorang wah, student yg baik ye, konon2..haha~ blaja math.. aku mengajar math pulak tu?? haha~ i was like..errr~~~ haha..

things that i wanna share is after studying math, kitorang main lah 1 game ni untuk hilangkan bosan.. TRUTH OR DARE..haha.. walaweyh.. malang betul nasib ku masa tu.. kalo part truth tu mcm biase2, ok lagi.. yg part dare tu, pehhhh~~~ org yg pertama kena ummi kalau xsilap, ke syaz..haha.. ntah xingat.. yg second, syed.. tak tahan..haha.. kitorg suruh die pegi petik bunga, bg kat budak perempuan yg dekat ngan gazebo tu.. bhahaha~ merah gile muka perempuan tu.. haha.. kesian die..
then, ape lagi ye.. yg best2.. oh ye! syaz dgn segala hormatnye kene menjerit, I LOVE YOU ABG KE HADAPAN!!! haha~ kalaulah abg die tu ade kat situ, mesti die pelik, haha~
lagi, syed jugak, kene pusing 1 gelanggang, sebut nama intan payung die tu..haha~ aku pun kene, kene kaw2 punye.. 1st, pergi tanya nama kat 2 org mamat yg naik motor berhampiran ngan gazebo tempat kitorg lepak..haha.. then, g mintak num budak lelaki dekat gelanggang futsal tuh.. GILE! malu tak terkata.. rasa mcm nak menyorok dalam tempurung je, haha~
then, wadah ngan ummi kene ckp i love n cium pokok dgn penuh perasaan..haha~

bab truth ni.. haha, bg aku biase2 je smpailah time aku.. soalan yg paling aku menyampah nak jawab, haha~
org yg aku admire.. haha~ kwn2, nama itu direka semata2 ye.. peace~~~ haha.. shhhhhh, kalo berani bukak mulut, siap korang!!! haha~

aku upload lah video ni, tapi, tatauuuu kenapa die xboleh nak rotate, so, terpaksa sengetkan kepala sikit ye..haha~

video

Rahsia dihati takde sape yang tahu

you and me

i'm not saying that i'm kind, i'm perfect, i'm smart and what so ever the best thing in the world, but yes, i do have brain, i have a heart, i'm a normal human being who has a feeling, who can think, who knows how to angry, how to be sad and how to be happy. sometimes, what can make me happy is not something that can make you happy, sometimes also, something that make me sad doesn't bother you at all, i'm not asking for much, just please for a second, spend time even for a second to think about what i might feel, what i might keep in my heart and what other people might think.

i'm trying my best to be nice to everyone, i want to be friend with everyone, sometimes i felt like, i want to walk in a group, but sometimes i'd rather walk alone than having anybody with me. don't make me hate you in silence, it's not good and even i don't want to be like that. i'm being nice with you, so please at least consider about this 'stupid and nice' jasmiza..

sorry to everybody if after this i'm being harsh, it's just that i'm tired of being nice, if you consider me as a friend, AT LEAST, please be nice.. perhaps all this long, i'm being nice to the wrong person that i feel this way. i'm touched, i cry, but you don't know.. i can only pray the best for you, wish you all the best, thank you for each and every good moment between us, i'll forget all the bad moment, may our friendship last forever and i care for you..that's why i'm saying this  =")

* ngeh2.. sedih tak? sesaje~~~~
Rahsia dihati takde sape yang tahu

ape sajeee~

okay.. minggu ini ternyata kemuncak kepada ketensionan aku, akhirnye, migrain itu dtg jua.. yang paling tak disangka menyerang time2 dinner OMSA.. time tu lah, nak muntah, nak pening kepala.. serious, rasa macam nak balik je semalam.. nasib baiklah sahabat2 aku ni kan paksa aku makan semalam.. haha, zu terutamanya.. sungguh tidak ku sangka kamu begitu berbakat jadi nurse..haha~ aku nak cakap sepatah, disumbatnye buah dalam mulut aku.. terima kasih zu..syg kamu!!! haha~ anne, tyra n ain pun.. trimas ye kengkawan..  ^_^

balik je daripada dinner tu, terus letak kepala dan tidur.. assignment ke mana, sume ke mana.. kesian dgn group2 aku.. sori sgt kawan2.. jas xmintak jadi gini, maaf sgt.. malam ni overnite.. huhu..

bangun pagi tadi g klinik, jumpe ain tgah jalan, boleh pulak die nak pengsan kat situ.. kesian die.. ingatkan aku je sakit penangan assignment2 ni.. rupa2rupanya ada yang lebih teruk lagi.. lpas gi klinik, aku n a few friends lagi usunglah pulak ain yang dah lemah xbermaya ni.. sampai pucat muka aku..haha.. org sakit, usung org sakit, eloklah tu..haha.. tapi, memang kesianlah dekat ain, mungkin tekanan die lebih berat dari aku..

hmm, dah tak teringat nak tulis ape lagi.. haah~ sambung nanti lah ye.. daaa~~
harap, esok menjadi lebih baik.. ^_^
Rahsia dihati takde sape yang tahu

kawan?

tak tahu kenapa hari ni tiba2 tergerak hati nak tulis pasal kawan.. apa yg akan aku tulis adalah atas pengalaman aku sendiri, so, bukan untuk memburuk2kan sesiapa, tapi untuk renungan aku and sume jugak.. tak ada manusia yg sempurna dalam dunia ni..

kalau nak tahu, jenis aku ni kan, bile terasa dengan sorang kawan tu, aku cerita kat kawan lain, kire macam sesi luahan perasaan lah, haha.. then, bile da ok dengan die, aku ok jelah. bile aku terasa dengan kwn yg lain pulak, aku cerita kat kwn yg lain2.. mcm mane nak explain ye, kirenya, dlam klgn kwn2 aku tu, sume ade je dgr cerita drpd aku.. bukan niat aku nak memburuk2 kan atau nak merenggangkan hubungan kite, cuma kdg2 aku sgt2 terasa.. so, aku minta maaf sgt2 kpd org yg prnah aku cerita pasal die kat sesiapa.. memg lah seharusnya aku tak perlu ngadu dgn kwn lain, mungkin aku boleh ckp terus dgn kwn tu, aku terasa dengan die, tp, itulah, aku ni manusia yg sememangnya tak sempurna..huhu~
aku berkawan dengan semua, seboleh2 nya aku nak elak drpada ada clique2 ni.. bak kata org, berkawan biar seribu.. berkawan xsalah, kwn dengan org jahat pun xsalah, asalkan jgn ikut kejahatan tu, and if berkemampuan cuba ubah kwn kite tu, kan? cuma yg aku musykil, bila diri kita sendiri tak berapa nak betul, tp sibuk dok jaja sana sini org tu mcm tu, mcm ni..ape kes? astagfirullah..mungkin aku sendiri prnah buat mcm tu, wallahualam.. tp, tolonglah.. A REAL FRIEND WILL ACCEPT YOU NO MATTER HOW AND WHO YOU ARE. bile difikir2 semula, memg betul ayat tu..

sekarang, aku cuba untuk berkawan dgn semua org tnpa nak fikir sakit hati atau ape, sebab ape-ape hal, satu hari nanti, silap2 hari bulan, org yg kite menyampah yg tolong kita nanti, itu pernah berlaku, percayalah.. satu lagi kalau kwn dengan org yg mulut die men cakap lepas je, konon2 berani tahap dewa lah kalau bab2 nak sound org.. tp, dalam berani tu, xpulak berani nak ckp straight dgn kawan yg kau tak puas hati dgn die? ape kes? jwb sendirilah ye..

ok, ini sisi kebengangan aku. kpda sesiapa yg berkenaan lah kan. TOLONG jangan ingat aku diam, aku ni bodoh, xtau ape yg jadi, ok? aku tau bile masa dan ketikanya kau nak ambil ksempatan atas 'kebaikan' aku ni.. lembut2 aku, baik2 aku, kalau kau rasa nak perang dengan aku ni, buatlah aku sakit hati, menyesal seumur hidup nanti, faham? sesiapa yg berani sgt nak main2 kan persahabatan ni, silakanlah.. aku memg paling pntg kalau org kwan xikhlas.. AMARAN ye kepada sesiapa yg rasa mcm die ade cari pasal ngan aku tu, memg aku diam, aku senyum depan kau, tapi, ALLAH tau ape yg aku rasa, aku diamkan saje sebab aku taknak persahabatan kita rosak, bukannya sebab aku tak berani..so, please~~
xkan xsdar kesalahan diri sendiri kot?? perasan bagus sangat ke? pirahhh.. bagus lagi kucing aku..

HUH~ lega................... haha.. itu saja untuk hari ni.. ^_^

Rahsia dihati takde sape yang tahu

school time :)

tiba-tiba hari ni, teringat masa zaman2 kegemilangan kat sekolah dulu, haha~ miss my SPM 2009 SMK Lembah Keramat's friend..

hehe, masa sekolah dulu2, kalau nak tau, sememangnya jasmiza ini adalah seorang yg gile kuasa dan jawatn, haha.. tp, ape2 pun low profile tu masih dikekalkan.. yg paling enjoy jadi Setiausaha Pengawas, terasa seperti sekolah daku yg punya..haha, buat surat tu, buat surat ni.. benda2 yg private and confidential yg org lain xboleh tauu, jasmiza leh tauu..haa.. don't play2..haha.. cikgu2 pun sume sgt baik.. hmm, miss that moment..

yg second bestnye, of course jadi Ketua Editor untuk 2 tahun berturut2.. muahahaha~ gile jwatan kan?? tp, bukannya mintak pun, dah memg rezeki, nak buat mcm mana kan..hehe, paling best, everytime lpas buat keje ngan cikgu Ain, aku akan dibawa menikmati The Chicken Rice Shop kat Carrefour Wangsa Maju..hik2..  ngan cikgu Azmaarina pun same jugak..hihi~ rindu pada cikgu2..

hmm, rasanya tu je jwtn yg best2, yg lain2 tu biase je, dpt gak jadi Pengerusi Tun Sri Lanang ( kelab bahasa Melayu ), tp mcm x aktif sgt kelab tu..

kalo cakap pasal pertandingan, memg sume aku nak masuk kalo boleh! sebut je! Debat, forum, pidato, syarahan, e-PPDA.. sume aku masuk! cikgu pun smpai geram, sikit2 nama aku je dalam buku kuning coz keluar kelas, g training..haha..

ouh, yes.. 1 lagi kenangan plg best, ms form 3 kalo xsilap, g kem kenaikan pgkat sarjan n dapat pangkat Sarjan dalam KRS.. bangge time tu, walaupun baru form 3, tapi aku telah mendapat pangkat paling tggi dlm KRS, senior2 pun xdapat..haha~

boleh ke aku jd mcm tu kat UITM ni? rasa mcm tak je.. ntah knapa, semacam lost kat sini.. huhu~
Rahsia dihati takde sape yang tahu

blog ini adalah hak milik mutlak JNHH