awak tak tauu ni, tapi saya rindu awak.
saya tau saya dah terkasar bahasa dengan awak..saya mintak maaf..
awak tak tahu ni, tapi saya sayang awak.
saya rasa awak terlalu ego..awak selalu jnji..tp awak xtunaikan.. awak suka paksa saya..
awak tak tahu ni, tapi..saya xboleh hidup tnpa awak.
saya nak kita balik mcm dulu, tp saya takut nk mencuba lagi.
Rahsia dihati takde sape yang tahu

trying new things?


i wonder how it taste like? cukup x hilangkan semua stress?

Rahsia dihati takde sape yang tahu

crazy things.


yes, i can't think anymore. thanks to you and your stupid ego. 

Rahsia dihati takde sape yang tahu

peria katak? wooo.

Assalamualaikum n hope semua readers sihat2 walafiat yee :)
Alhamdulillah, td dapat beli kasut sepasang, almaklumlahh esok nak mula kerja baru, ngehe. *berlagak pakai kasut baru!* hee. 
Apa-apa punn, mohh kite ke tajuk post arini. PERIA KATAK. ya, lagi sekali anak2, PERIA KATAK. haha~ ade ke yg tatau peria katak ni apa benda? haa, meh sini nak tunjuk sikitt..


haa, itulah dia rupa peria katak tu. haha, apa angin jas tiba2 arini post pasal PERIA KATAK ni kann? haa, alkisahnyaa, jas dah lama x makan peria ni, tibe2 mengidam, mengidam punya pasal, bukak google, search gambar, jadilahhh. haha~ 

kalau nak tauu, peria katak ni kecik aje, bukan peria yg besar gedabak tu. kecik n comel je, potong nipis2, cicah ngan sambal belacan, xpun budu, uii..best tuu, makan ngan nasi putih panas2. hehe. pnah satu hari tu menggila, *hobi jas memg suka menggila pun,haha!* potong peria ni kcik2, makan ngan kuah laksa, hehe. gilaa kann? tp best :p 

terjumpa la satu blog ni, blog maklong kata nyaa. haha. jas tgk resepi peria goreng ngan gambar yg maklong tu letak, pehhh, mengancamm gila. nak tengok?? nak amekk.. 


bestnyaaaa. hehe. akan jas try buat satu hari nnti, hee. nak tau resepi, pegi kat url maklong ni.
haa, banyak jugak resepi2 lain yang maklong ni share kann.

hee, itu saje untuk arini :)



Rahsia dihati takde sape yang tahu

latest from jas!

assalamualaikum semua :0 hope semua sihat2 walafiat. hee. bersarang sudahh blog makcik ni, lama xjenguk. 

okayyy, today's post akan ada sangat banyak benda, dan maybe sangat panjang, hee. and that includes

1. result sem 3.
2. result permohonan fast track

okayyy, perkara pertama, result jas. alhamdulillah masih dapat kekalkan DL, walaupun pointer drop dengan sangat teruk, :p as for subjek CSC and record, jas ingat akan dapat C sebab performance dalam quiz n test teruk kott semua, but alhamdulillah :) 


next thing is, satu perkara yang sgt jas xjangka. FAST TRACK. i repeat, FAST TRACK. haha. 
hmm. actually jas xpernah plan pun untuk pergi fast track, dalam kepala dah set untuk habiskan diploma dulu, only then jas akan pergi ke degree. but then, i don't know how and why, i suddenly changed my mind and decided to go for it. jas harap keputusan yg jas ambil ni betul, insyaAllah. there are reasons for everything, dan jas ade sebab sendiri kenapa jas pilih pergi fast track. i hope all my friends understand :) 


hmm. lepas ni kene amek muet n balik terengganu untuk ambil barang2 jas.
so long uitm kuala terengganu, mcm tak percaya xkann belajar situ lagi :'(
masa mula2 buka page tu, rasa sedih coz teringat muka kawan2 kat uitm especially budak2 sengal, i'll really3 miss you all :')



aku takkan lupakan korang semua :) *ummi,syaz,wada,me,ain* iloveyouall a lot! :) thanks selalu ada masa susahh and senang aku :)

also not to forget, para-para sakura jas :)


*tira,ann,me* thankyou selalu concern pasal jas n iloveyouall alot jugakkk :) jas akan rndu korg semua :)


that's all for this post. jas akan mula kerja semula sabtu kat kedai buku. hee. wish me all the best :)

Rahsia dihati takde sape yang tahu

alam, hope semua readders sihat2 n okayy semuanyaa :)

hee, dahh lama xupdate blog, hee, bukak2 je blog, tgk kawan2 sume citer pasal kerja dorangg, so jas pun nakk la share jugak, hehe. nyibuk ajee. :p

alhamdulillah laa, jas pun dapat jugak kerja untuk cuti sem ni, cuti pun sebulann lebih, dapat laa kumpul duit untuk bayar umah sewa nnti, almaklumlahh tak dapat kolej kan sem depan, hee.

nasib baik ada kawan boleh tolong msuk tempat kerja ni, hehe. kerja ni bagi jas xdalahhh memenatkan sangatt pun, cuma kerja yang jas buat ni memerlukan jas banyak3 bersabar dengan karenah customer yang kadang2 agak melampau sikitt, pastu kene buat sale, the rest xde masalah sangatt.. tambah2 bila dapat gaji, mesti senyum jee..hehe.

jas kerja kat p1 WiMAX, hee. sebagai SALES CONSULTANT. nama bukan maen gempak ag, hehe. bukan salesman ehh, jauh beza tuu.. kitorg xpksa customer beli, just explain2 n consult sahaja, tanak beli, it's okayyy :)

hee, kalau mcm jas, xconfirm, gaji basic 9++. tu belum tambah dngan komisyen and OT. harap2 dapat buat banyak duit laa keje ni. siap sempat online ag, update blog ag, hehe. :p

ok, lahhh, nnti jas update lagii, chow :DD

Rahsia dihati takde sape yang tahu

sayangg awakk ;)


hee. especially for him. :)

Rahsia dihati takde sape yang tahu

Kecik Hati? hmm.

Assalamualaikum :)

hee, sudahh lama xmenjengah ke blog jas yang dahh old fashioned ni, 'kata ko'..haha~
harap2 ade la lagi yang menjengah ke blog ini, hehe.

Alhamdulillah, jas di sini sihat2 sahaja, kalau nak tauu, sekarang ni tengah exam, hee, baru jawab satu aje paper iaitu BEL311 yang agak tough jugak la..hmm, takut kalau xdapat A.

Anyway, bukan itu yang nak jas share kan dalam blog hari ni, hee. Nak share pasal hal lain. haa, nampak x tajuk kat atas tu. Meh sini nak highlight sikitt, haha~ KECIK HATI! ngeh3..

Ape kes, ape cerr kecik2 hati ni? Hati xcukup makan ke smpai jd kecik ni?haha~ bukan macam tu..

Sebenarnyaa, Jas nak ceritakan yang sepanjang sem ni, macam2 yang dah berlaku and rasanyaa tak terkira la berapa banyak terasa hati dengan sesiapa pun..kawan rapat ke, kawan jauh ke, siapa2 ajelahh..hee. hmm..

kadang2 rasa mcam nak je pergi sound sorang demi sorang..tapi ntahlahh, xcukup berani agaknya kan? :p hee. bukan xberani nak sound, tapo xberani nak bergaduh dengan orang2 yang jas dah anggap kawan ni.. hee. kawan2 ku sayangg, will you please at least concern perasaan org lain sebelum cakap atau buat apa2 tu? janganlahh selfish, huhu. :( rasa sedih sangatt3..

tapi, kebetulan bukak FB td, hee. terbaca pulak 1 artikel yang kawan dekat FB share. Die ckp 'KALAU BUAT ORANG KECIL HATI, KITA BERDOSA, TAPI KALAU KITA KECIL HATI, LAGILAHH BERDOSA'. hmm.

Sebab apa berdosa? Sebabnyaa, mungkin apa yg org lain cakapkan pada kita tuu adalah peringatan daripada Allah SWT, supaya kita ubah apa2 yang patut, tapi, kita pulak nak tacing2, nak kecil hati. Seolah2 macam kita kecil hati dengan Allah. hmm. Betul jugak kan?

So, lepas ni, kita kene fikir betul2, dalam2 kalau ada orang yang cakap benda yang menyakitkan hati kat kita, ada betul ke x apa yang dia cakap tu? Kalau betul, xpayahh la nak kecik2 hati, ubah apa2 yg patut, kann? Daripada nak mengumpat2 pasal dia, baik ckp THANKS je kat die. Dapat pahala lagi, hee. :p
Rahsia dihati takde sape yang tahu

if i leave you?

What if one day, I leave you?
It's not because I hate you, but it's because I love you..
Will you find me?
Or will you just think I'm one of the person who walks in and out of your life like others?
Or maybe your appearance is just for temporary in my life?
Will you find me and prove that you are the one?
Or will you do something stupid?
Will you do anything so that you can forget me?
Or will you just keep quiet and keep remembering me as a memory?
Or you never care about me leaving you or not because I'm nobody?
When can all this be answered?
How can I be sure that you are there, real and loving me?
Is it  enough with my faith on you?
If and only if all this is a lie, I won't hate you but..
I'll hate myself for letting you in.
Rahsia dihati takde sape yang tahu

salam ramadhan :)

Assalamualaikum :)

Hope semua sihat walafiat..
Hee, hari ini 31 Julai 2011, malam ni, ramai2 la pergi serang surau ngan masjid untuk terawih sama2..
Pejam celik pejam celik, da masuk bulan Ramadhan dahh..hee, kali ke dua Jas sambut puasa di rantauan orang ni bersama dengan kawan-kawan tercinta..haha~

Jas harap untuk Ramadhan tahun ni akan lebih baik dari tahun-tahun yang lepas, semoga dimurahkan rezeki semua and kite dapat sambut Ramadhan tanpa ade sebarang bencana..insyaAllah.. :)
Rahsia dihati takde sape yang tahu

lost.

Bismillahirrahmanirrahim..

Hmm..  Satu keluhan yang besar yang jas nak lepaskan, untuk ape pun jas xpasti.

Bermula semester ni rasa macam ada satu kuasa besar yang pengaruh jas, pengaruh yang macam mana eh? Yang tu pun susah sangat nak terangkan.. Tapi pengaruh tu sesuatu yang sangat3 tak baik.. Pengaruh tu effect study, ibadat and diri jas sendiri..

Sekarang ni, kalau nak cakap pasal study, dalam test ke quiz ke, harapkan ape yang jas dah belajar dalam kelas jelah.. Kalau esok ade quiz, malam tu baru baca sikit dalam buku, then baca pun separuh jalan.. Bila masuk quiz, mulalah jawab merepek2 je.. Macam mana nak score? Nak kata busy, takde lah busy mana sem ni rasanya..huhu~

Next, pasal solat, rasa liat sgt2 nak solat..ske tangguh2.. Mengaji? Apetah lagi.. Sekali dua je rasanya mengaji dalam sem ni.. Kalau solat pun, xkhusyuk.. Nak buat mcm mana lagi? Hmm..

Dulu sakit kepala a.k.a. migrain ni da lama xdatang, tapi sekarang jadi balik.. Lepas tu, jas xpernah sakit lebih dari 3 hari, tapi pernah satu masa tu demam, sakit tekak, batuk, sakit kepala semua dalam masa seminggu..lepas da g klinik, makan ubat sume, Alhamdulillah baik semula..

Kenapa rasa sekarang ni hidup ni kosong sangat? Rase macam tak ada orang yang faham diri ni? Ataupun diri ni yang terlalu sangat complicated? Ataupun jas yang terlalu expect untuk orang lain faham diri jas? Mungkin jugak kann? Huhu.. Betul jugak.. Tak ada orang yang lain yang lebih faham diri kita melainkan diri kita sendiri dan Allah S.W.T..

Diri kita sendiri dan Allah S.W.T..

Mungkin jugak semua ni berpunca dari diri sendiri..
Mungkin diri sendiri yang dah jauh dengan diri sendiri,
Mungkin diri sendiri yang dah jauh dengan Allah S.W.T..

Ya Allah, tolong bwk aku ke pangkal jalan, jangan pesongkan akidahku, pelihara imanku..jangan sesekali jauhkan aku dari Mu..  :’(

Rahsia dihati takde sape yang tahu

i'm not doing this because i hate u.
i'm not doing this becuase i'm tired n bored of u.
i'm doing this because iloveyousomuch.
i'm doing this because i'm hurting you so much.
i'm sorry.
let's pray this isn't the end. we're just giving a break for a longer relationship.
Rahsia dihati takde sape yang tahu

Fast Track? Patut ke tak pergi? hmm..

Assalamualaikum semua :) hope sihat2 n baik2 belaka semuanyaa ye..

Hee, rajin pulak nak mengupdate blog hari ni ye, almaklumla, tengah free, line wireless dapat pulak time2 ni.. Memg cantik laa, hee~

Alhamdulillah, so far so good kott.. haha~ pejam celik pejam celik da nak cuti midsem da pun.. cepat betul masa berlalu..hehe.. Rase macam baru semalam je masuk uitm ni ha untuk sem 3..haha~

Ok, just to remind myself, I'm Office Management Student in Part 3..baru part 3, panjang ag perjalanan nak abeskan diploma ni sebenarnya..haha~tp da perasan nak keje, nak pegang duit gaji sendiri, nak enjoy banyak2, haha~ :p xdelahhh enjoy mana punn, hee~

Hari tu dapat fon call dari mama tersayang..hee, yang paling xboleh blah nye, die fikir, sem ni adalah sem last Jas amek diploma..haha~ kalo mcm tu, senang la hidup, dengan practical pun belum lagi..da nak abes diploma? tidak sama sekali..haha~

Kalau ikutkan, nak abeskan diploma dlu then baru sambung degree, hee~ lg pun syg pulak nak tinggalkan Terengganu tercinta ni..hee~ sambil2 amek degree tu bleh keje, cari duit kann.. tp, mama mcm nak suh amek fast track je..huhu.. Dilemma eden ni ha..

Kalau sambung fast track, lagi dua tahun, terus dapat sijil ijazah..
Kalau sambung diploma terus, lagi setahun dapat sijil diploma.
Tp setahu eden, yuran UiTM untuk ijazah mahal..nk byr PT ag..haihh.. pening2..

Kalau ade sape2 ade cadangan ngan nasihat tu, sila2 lahh share ye..hee~

Sekian saje, ^^
Rahsia dihati takde sape yang tahu

~ 29 June 2011 ~

assalamualaikum and a very good morning to all readers :p

hee, ade lagi ke readers kat blog yang da bersawang ni? haha~ almaklumla, da berkurun lama xupdate blog, hee, busy la katakan..



hmm, setakat ini, smpai saat ini, di uitm cendering ni, perasaan nk study tu still xde lagi walaupun dah masuk minggu ke 6 sekarang ni.. taktaaulah kenapa, makin malas pulak jadinya, haha~~

and as usual la, punye kaw2 kan buat bajet dalam buku nota kecik kesayangan jas tu, sekali memang lari habis la bajet, entah buat beli amenda tahh..haha~~ so, start sekarang ni kene sangat2 berjimat, kalau tak, xboleh la nak survive smpai hujung sem, hee :P tambah2 puasa tahun ni jatuh pada sem ni, so, lagilahhh kene berjimat, untuk raya lagi, konon2nyee :p haha~

sambung nnti ye, kelas da start! tata :D
Rahsia dihati takde sape yang tahu

edit gambar saje2 masa cuti sem!

assalamualaikum.. :)

hee, disebabkan xdapat nak lelapkan mata semalaman, jadi Jas pun decide nak bukak la blog n update.. punye da xde topik sgt, saje la nak letak gambar2 perasan dalam blog ni..haha~ :p

.
.
.
.
.

.
.
.
.
.

.
.
.
.
.

ni mase kecik2, haha :P 
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.

saje2 lukis dulu2.. :p
.
.
.
.
.

ni pulak tulis masa first time keje kott..haha, semangattt je plan.. :p
.
.
.
.
.



itu jelaaa.. haha~ :p
Rahsia dihati takde sape yang tahu

first day class at UiTM Kuala Terengganu : semester 3!

assalamualaikum, hope semua sihat2 saje :)

alhamdulillah selamat sampai ke negeri Terengganu ni pagi 28Mei2011..
alhamdulillah jugak, result sem 2 mencapai target :) hee~

semester 3 ni memang banyak la sangat2 dugaan..haha~

mula2 dapat tauu satu bilik yg biasanya hanya ditempatkan 4 org je, skrg terpaksa jadi 5 org, paling sedih skali eden ni pulak yang sangat3 bertuah terpilih menjadi di kalangan org ke-5 dalam bilik.. haihhhh~ haha :p
dengan tilam, locker n meja blaja xdisediakan.. then, akhirnya dapat jugak la tilam.. hee, xkesah sgt tilam tu, slalu pun tido atas lantai jee :p cuma yang agak merunsingkan barang2 eden ni haa tatau nak cmpak mana..terpaksa la jadikan bahagian bwah katil tu sebagai almari, haha :p

untuk hari pertama class ni, memg dah terasa la bahang kesusahan hidup berlima ni, :p cewahhh, ayat mcm tragik sgt jee.. haha~ agak sempit, susahh sikit, tapi insyaAllah akan dapat biasakan diri lama2.. rumet2 skrg sume rumet baru, tapi 2 org tu classmate jas sendiri, iaitu yong ngan mea.. nasib baik jugak dpat sebilik ngan diorg.. hehe..

sume ni terjadi gara2 intake student part 1 ramai sangat..haiuhhh.. entahla kenape die g amek ramai2 student walaupun da tauu kampus ni kecik.. hmm.. sabo jelahh..

memang dalam 2 3 hari ni rase hangen jee..haha~

kelas pertama untuk hari ni, subjek CSC tapi lect xmuncul2 lagi, penatt menanti ni haa..hee, sementara tu sempat gak online :p

ok lahhh, cukup untuk hari ni, salam :)
Rahsia dihati takde sape yang tahu

contest BLOG SAYA SMART ! :)

Assalamualaikum ! :) 
hee, hope semua readers sihat2 belaka.. 
setelah sekian lama x di tag, check2 chat box, syaz ade tag something.. hee, apakah dia??





haa, alkisahnyaa, syaz tag untuk ~contest blog saya smart~ 
ini link untuk pembuat contest ni, qistina .. tgk laaa, blog die pun daa cukup smart! haha~


okayy, moh kite tengok pulak syarat2 contest ni, simple sgt3.. 



Syarat penyertaan contest nie mudah jew..


1. wajib follow blog nie..( blog qistina yee..)




2. terbuka kpd semua owg k...




3. buat satu entry mengenai contest nie n tag kpd 4 owg..x kisah laa sapa pown




4. last sekali...tinggalkan link kowg dkt comment box bwh entry nie

haa, jom tengok hadiah pulakk.. best ni..hee :)


Tempat pertama akan menang RM 150


Tempat kedua lakk RM 100


Tarikh tutup 20 Mei 2011..tarikh nie x akan di ubah... 

okayy, sekarang nak tag kat kwn2 pulakk.. hee, join ye kwn? :P


1. wada
2. ummi
3. apple juice story
4. tiela

habis sudahhh :)

Rahsia dihati takde sape yang tahu

my dear

I miss you so so so so so much!
Rindu sgt bnyk bnyak bnyak bnyak..
:(
Rahsia dihati takde sape yang tahu

makanan di terengganu? o.O

Assalamualaikum :)
hee, harap semua sihat2 saje..
agak lama da xupdate blog ni, ini pun saje2, gatai tangan nak update blog, padahal esok final exam da start kot! haha~

okayyy, disebabkan bila search web, tgk blog., kebanyakan update diorg berkaitan dengan makanan, so secara xlangsung, Jas pun terikut2 jugak nak update pasal makanan, haha~

dalam entri kali ni, Jas nak share makanan rutin kitorg kat Terengganu ni, terutamanya kat UiTM Kuala Terengganu ni haa... dah la kampus kecik, terpencil pulakk tuu..haha~

haa, yag pastinya, kalau g kat mana2 pun area terengganu, keropok lekor memg wajib ade! haha~ yang bestnya, keropok lekor kat sini, sedap :p xmcm kat KL tu haa, tepung je banyak, kat sini, keropok lekor die, ikan yang banyak.. kebanyakan makcik2 yg jual kopok lekor kat sini buat sendiri keropok lekor diorg, home-made laa konon2.. :p

second, nasi minyak ni.. merata2 ade! haha~ Jas xdelah minat sangat nasi minyak ni, tapi, pegi mana2 mesti ada, kadang2 nasi die warna kuning, kadang berwarna-warni.. lauk die, standard ayam goreng/ayam masak merah dengan acar sayur laa kann.. hee~

haaa, ingat char kuetiau ade kat penang je?haha~ sini pun ade jugak.. :p kat depan kolej kitorg ni, ade gerai yang jual char kuetiau ni.. sedap sgt3! memg pujaan ramai laa kat area uitm ni, haha.. harga pun murah, RM3.00 je.. mane nak dapat char kuetiau sedap2 harga mcm tu? sini jee.. haha :p

hee, yang ni feveret :p sotong celup tepung! best gile sotong celup tepung kat sini.. mcm2 lagi makanan yang digoreng celup tepung, contoh macam hotdog, crabstick even keropok lekor pun goreng celup tepung, tapi yang paling best, sotong celup tepung laa, hee :p

lagi yang jadi rutin kitorg kat sini, masakan2 panas laa.. yg bestnya, kitorg boleh order je, gune tepon, then kdai tu akan hantar makanan ke kolej, hee, mudah kann?? macam nak promo pulak kan.. haha~ ni laa antara makanan2 yang kitorg suka order...

nasi goreng kampung

nasi goreng pattaya

nasi goreng cili padi

ok, rasanyaaa cukup laa setakat sini dulu.. haha, dah lama2 update pasal makanan ni,barulahh teringat yang diri ni tengah puasa rupanya.. -___- sabo jelahh, haha :p 

bubyee :)

Rahsia dihati takde sape yang tahu

fall for no reason..

tears..
.
.
.
.
falls for no reason..
.
.
.
.
.
.
.


Rahsia dihati takde sape yang tahu

my bestie :)

Hee, entri lagi :p
hari n gila post entri.. :p haa, ingat tak dulu Jas ade post pasal kwn2 jas yang rapat kat UiTM ni.. hee~
tu sume girls.. ni haa link die.. girls bestie :)

untuk entri kali ni, Jas nak kenalkan pulak kwn2 yang jugak Jas da anggap bestie tapi dari kalangan lelaki pulak.. haha~ diorg ni bnyak laa tauu pasal Jas n rajin jugak hangout dengan diorg..


haa, yang ini namanyaaa... Mirul Azimi !
okayy, kitorg ni sekelas since form 1, tapi start kenal dengan die betul2 masa form 3..kottt :p haha~ xingat dahh zaman2 sekolah dulu.. entah macam mana boleh stay kwn smpai sekarang pun xingat laa..haha~ for sure sekarang ni, memg Jas anggap die bestie laa.. thankyou friend!


n this is Shakree Elmi. haha~ yang ni yang paling xbolehnyee belahh.. rasanyaa time skolah dulu, xdelah kenal sangat pun mamat ni, mcm poyo sgt jee kannn, haha.. sekali sekala jela kalau nampak pun, tapi, bile da after SPM hari tu, ade sekali hangout ramai2, shak pun ade, time tu start kenal n agak laa kot close kann.. haha~ seriously, i didn't know you're that funny and sengal kadang2.. haha~at the same time, u're a good advisor too, haha, thanx a lot shak :)


yang ni pulak Qayyum.. sengal ni haa, haha~ my unofficial brother, birthday dia sehari sebelum birthday Jas.. 7 Sept. 1992.. By the way, dah lama sebenarnya tak dengar cerita die ni sorang..haha~ macam chipsmore, kejap ade kejap xde, kalau die online fb mcm takk je. haha~ :p start rapat masa form 3 rasanya, sama2 pengawas, hee, selalu drive kalau keluar ramai2.. :p thanks friend!


haa, yang ni Muiz.. considered as bestie jugak laa kot.. haha~ tapi sekarang ni pun x bnyak sgt daa sembang2 ngan die, pun start kenal masa form 3 jugakk.. si panjang ni memang xde keje lain laa, menyakat je keje die, xsah kalau sehari xmenyakat bebudak kat sekolah tuu, haha~


last but not least, ni lahh abg long a.k.a Syed~ ni memang paling sengal laa, haha~ yang ni Jas kenal kat UiTM terchentaa ni haa.. haha~ masa mula2 masuk xdelah kenal sangat Syed ni, biasa2 je, mcm poyo je mamat ni, haha.. dah hujung sem 1 tu, barulah kenal n start rapat ngan group2 dak sengal(ain, wada, syaz, ummi) haha~
syed pun bnyak tauu pasal Jas n memang dah anggap die mcm abg laa kat sini, haha.. senang kan, dah satu kos, classmate pulak..

Hmm, ni lah antara kwn2 lelaki yang Jas percaya, xdelahhh sangat padahal, haha :P . memang dah consider bestfriend laa, tatau la diorg pulak mcm mana kann.. haha :p thankyou atas friendship korang, korg memang kwn yang baik laa :)
Rahsia dihati takde sape yang tahu

6 reason why sweet to be single?

Assalamualaikum :)
hee, hope semua readers sihat2 sahaja.. hari ni, nak share sikitt pasal article yang Jas baca masa surf web tadi.. agak menarik jugak, especially untuk kengkawan yang single kat luar tuu..  hehe.. tajuknya.. jeng..jeng..jeng..

6 REASONS WHY SWEET TO BE SINGLE

hee, jom tengok sikitt.. o.O


Tidak berteman? Rasa sunyi? Usah harungi detik bersendirian dengan perspektif pesimistik. Berikut adalah antara alasan mengapa single ROCKS!!!

1. Bebas dan berdikariJika terasa ingin membeli belah, jangan fikir lama-lama. Dengan kebebasan yang ada, anda boleh membuat apa sahaja yang anda suka, sama ada menonton wayang romantiks seorang diri atau ke salun kecantikan. Jika teringin mencuba stail rambut baru, pergilah ke salun dan dapatkan nasihat. Bukan sahaja kebebasan ini dapat memberi anda ruang untuk mebuat perkara yang diinginkan, anda juga dapat berkenalan dengan lebih ramai rakan baru tanpa perlu risau boyfriend berasa cemburu.

2. Jadi rakan yang baikSememangnya tanpa kekasih di sisi, anda mempunyai banyak masa berkualiti bersama rakan-rakan. Anda boleh ke spa bersama-sama dan mengadakan parti di rumah. Bukan sahaja mengeratkan hubungan malah memberi peluang mengenali diri dan rakan. Detik yang dikongsi bersama boyfriend ke padang bola atau futsal boleh digantikan dengan membuat aktiviti yang lebih berfaedah dengan rakan baik.

3. Lebih banyak masa berkualiti di rumahIbu bapa sering terasa keseorangan apabila anak gadis sudah besar dan mempunyai boyfriend terutamanya apabila anak-anak sudah bekerja dan mempunyai rumah sendiri. Kalau single, lebih banyak masa boleh diluangkan bersama mereka di rumah. Sama ada makan malam bersama atau berbual-bual di hujung minggu cukup bermakna kepada kedua-dua ibu bapa anda. Bukan itu sahaja, anda juga boleh membantu ibu mengemas rumah atau menolong ayah mencuci kereta. Hubungan kekeluargaan akan lebih erat.

4. Kuat keuntungan dengan part-timeDengan banyak masa terluang, anda boleh membuat kerja part-time. Bukan sahaja memberi wang lebih malah berpeluang berkenalan dengan orang baru. mungkin anda bertuah bertemu teman baru yang berkongsi minat yang sama.

5. Jimat kosBila berdating, perbelanjaan akan meningkat. Bila single, perbelanjaan boelh dijadikan simpanan dan digunakan untuk aktiviti yang diinginkan seperti melancong ke luar negara dan membeli komputer riba baru. Anda boleh memilih untuk makan fast food dan pulang ke rumah menikmati makanan ibu. Bukan itu sahaja, anda tidak perlu keluarkan bajet untuk hari2 speselseperti hari kekasih, ulang tahun dan sebagainya.

6. Kurang beban tanggungjawabAnda tidak perlu risau sama ada rakan-rakan boyfriend sukakan anda atau tidak. Anda juga tidak perlu risau sama ada ibu bapabya mempunyai impresi positif terhadap anda. Dengan menjadi single, anda hanya perlu bertanggungjawab pada diri sendiri. Segala keputusan terletak di tangan anda dan tak rasa gusar atau bimbang sama ada ia akan merisaukan boyfriend anda.

haaa.. itu dia, so.. kwn2 yg single kat luar sana tuu, tak payah nak runsing2 sgt kalau xde boyfriend ke, girlfriend kee.. relaks sudahh :p haha~ sepatutnya, tambah lagi satu, bile single, KENE FOKUS ON STUDY. jgn nak main2, haha :p 

btw, article ni.. Jas amek dari.. Tentang Cinta..

banyak lagi article2 yang best, do read! :D

Rahsia dihati takde sape yang tahu

BEL260 class :D

Assalamualaikum and a very good afternoon to all my reader.. hehe~

speaking pulak Jas ari ni, haha :p

hee, well, just for fun, today, by this moment i'll post my entry in english since i'm in my english class with prof maksom.. as usual, i'm in my front sit, in front of my pc.. in front of lecturer's table also!haha~ as usual, he'll gave us some newspaper article, we'll start reading it and find the meaning of some difficult words on the internet which is online dictionary of course.. hee..


so, as you can see, that is the online dictionary that i've used to search the meaning of difficulut words, hee, impressive isn't it? haha~ NOT REALLY.. there's other tab besides that online dictionary.. that would be of course, either FACEBOOK or BLOGGER.. :p haha~

okay, that's all for now, go to go, class dismissed! :D

end~
Rahsia dihati takde sape yang tahu

melawat kampung! ^^

Assalamualaikum :)

hee, alhamdulillah, sempat siapkan business proposal punye slide, hehe, again, curi masa buat entri :p

haa, entri kali ni pasal semalam.. alkisahnya, kitorg keluar pergi beli barang.. Jas keluar dengan Wada, Syaz ngan Ummi.. Ain xdapat la nak join sekaki, sebab die ade klas ptg tu.. mula2 nak naik Abg Senyum a.k.a Abg Mizi, xjadi la pulak, ade hal katanya, naik la keta ayah die, Pak Mat..

Pak Mat ni cerita laa die pegi beli pisang, nak goreng pisang, makan petang2, yg kitorg ni pulak, sebok "nakkk3~~~".. Japgi die offer la, ptg nnti, lpas kitorg beli brg, die bwk g umah die.. Ingatkan main2, sekali amek kauu.. betul2 die bawak.. haha :p
Tapi, xrugi laa, best sgt3.. ^_^


haa, macam yang dijanjikan Pak Mat, goreng pisang.. haha, advance lagi ade keropok lekor buatan sendiri ngan cekodok pisang.. tapi, keropok lekor die memg marvellous sgt3 lahhh~ panas2 pulak tuu makan.. tenkiu yee makcik, hee :P


haa, siapa cakap kat kampung xde ice blended?? ni dia ice blended bini Pak Mat.. hee, mula2 ingatkan rasa biasa2 jee, tapi sekali minum... best gilaaa.. cayalaaaa makcik.. haha~ perisa jagung pulak tuu.. tekak yang kering terus segar~


sambil2 menikmati hidangan2 best tadi tuu, kitorg tgk jugak laa budak2 ni main teng teng.. *betul ke ejaan aku ni??haha :p haha, budak kecik yg kat tgh2 tu comel gile :p lepas da habis main lompat2 tuu, diorg main badminton pulak.. haa, si Syaz terus attack budak2 tu nak men badminton.. haha~


haa, itu diaaa Syaz.. haha, semangat.. Kitorg join jugak men badminton ni tapi lambat sikitt.. Yang si Wada ngan Ummi, masing2 baling bulu tangkis sampai ke bumbung.. haha, bala-bala :p
pastu suruh la bebudak kecik tuu belikan balik bulu tangkis yang dah tersangkut atas bumbung tuu.. 

tengah syok main, sekali Pak Mat da balik nak hantar kitorg, haishh.. sedih jee.. 
budak tuu punya laa lari laju gile nak bagi bulu tangkis tu kat kitorg, sekali kitorg ckp nak balik, terus berubah riak muka die, hee :p nak nanges pun ade.. xpe2, nanti kitorg dtg lagi eh?haha~ bawak ain ngan syed skali, mesti best punyaa~

hee, sekian saje entri untuk kali ni... ^_^
hope dapat g kampung tu lagi! 

Rahsia dihati takde sape yang tahu

5 April 2011 :)

Assalamualaikum! hope semua sihat jee..

Saje curi2 masa update blog ni, padahal kelas pukul 8 kejap lagi ni, hehe :p
Berjaga dari pukul 2 pagi tadi smpai la sekarang ni haa, lebih kurang pukul 6.30pagi..


hehe, bersepahhh meja.. busy la katakan... *konon.. :p

Hampir nak siap dah laa slide business proposal group Jas ni haa, haihhh~ penat makkkkk :p
sikitt je lagi, sambung nanti laa.. hari ni ade ujian pengucapan awam tu haaa.. haih, berserah jela, xsempat nak mengulangkaji daa.. haha~

lagi satu hal ni, haishh.. ade la call org tuu, nak kejut die, dari pukul 6 tadi, xberjawab.. haha~
penatt ye? hee, rest ye pakcik?kesiannn die, banyak keje.. lepas da siap sume keje, rest banyak3, biar sembuh rase nak demam tu haaa.. <3 u spongebob yg sengal, gedik, sengett, mengong. haha :p

itu jelah untuk entri kali ni,hee, chow cincauuu dulu~~~

^_^

- end -
Rahsia dihati takde sape yang tahu

Aishiteru ^_^

Salam, :)
hee, hope semua sihat2 je..
xde nak ckp ape pun dalam entri kali ni, cuma nak letak lirik lagu jee :p

haha, almaklumlaa.. tukar lagu blog, nak laaa letak lirik die kan,hehe..
lagunya AISHITERU nyanyian Zivilia Band.. ntah la betul ke tak nama band die tu :p haha~


ni dia liriknye, hehe.. bermakna betul :p


Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang kuberpikir cari penggantimu
saat kau jauh disana
ooo…

*)
Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan

reff:
walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan 
cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru

Bridge:
hapus sendiri pikiran melayang terbang
perasaan resah gelisah
jalani kenyataan hidup tanpa gairah
o…uo..
banyak segala misi dan ambisimu
akhiri semuanya cukup sampai disini
dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
kumohon kau kembali

kembali ke *)

habis daaaa.. haha :P 

Rahsia dihati takde sape yang tahu

i love you :)

assalamualaikum :)

 hee, lama xupdate blog.. ni update pun saje2 sebab rasa nak update, haha~

final exam berapa minggu je lagi, haihhh.. last paper 30April~ hee, tatau la balik kL ke tidak.. kalo boleh balik pun ok jugakkk.. haha :p

hee, nothing important really cuma ade benda sikitt nak ckp kat 'seseorang' tuu, haha~

ingat masa malam kedua die call org? die ckp pasal masa mula2 kite kenal? haha~
it really touches my heart, it make cried, and..for me, you're being so sweet :)
p/s: hee, ade org tu nanges jugak :p


and now, pasal 'i love you'.. haha~
lawak pun lawak..tp, xdelahh lawak sgt.. nak buat mcm mana kann, dapat org hati kayu mcm Jas ni, xde makna nak ber'I love you' memanjang.. haha~
org xpernah guna ayat tu kat siape2 pun sebelum ni, so, memg susah laaa nak guna ayat tu bnyak2 kali.. :p

dear,
i don't know how to say i love you,
i don't know how to show i love you,
all that i know is.. I LOVE YOU :)

-end-
Rahsia dihati takde sape yang tahu

busy! :p

assalamualaikum! ape khabar semua? hope semua sihat2 jee :)

agak lama x update blog ni, hehe.. almaklumlaaa, busy sgt.. haha~
tambah2 dekat nak final ni kann, dengan tarikh nak kene submit assigment makin dekat, study  pun tak lagi, haihhh~



macam cepat jee masa berlalu sekarang ni.. hehe, rase macam baru jee lagi masuk sem 2, tau2 da nak dekat final, haihhh.. :p macam tak percaya umur da 19 pun ade jugakk, perangai macam budak2 jee lagi~ haha :p nama je budak U tapi masing2 perangai mengalahkan budak kecik.. hehe..


ok lahh buat masa ni, sampai sini jelahh.. kalau semapt nak update lagi lepas ni, eden bukak la blog ni, hee..
facebook pun da jarang2 online, mcm paham2 jee line internet ni, time2 ni laa nak jadi lembab.. haha~

ok, tata ^_^
Rahsia dihati takde sape yang tahu

sakit :(

salam.. :)
hope semua sihat2 sahaje, sebabnye tukang tulis blog ni xberapa nak sihat.. hee..

boleh pulakk kan terjaga pukul 3 pagi ni.. hehe, gatal pulak tangan nak bukak lappy, sebabnye.. menahan sakit perut.. ADOI!

time2 mcm ni laaa nak sakitt, bygkan laa, sume jenis penyakit dtg time2 ni~ cobaan betul~
bak kata syaz, bala2~ haha.. :p


haa, ni lah puncanya terjaga pukul 3 pagi ni haa.. sakit perutt..  heihhh.. kronik2.. :/
xboleh nak tido mcm ni.. 


haaa, lepas tuu.. penyakit ni memg da lama xdtg menyerang, sekali dtg, kaw2 punye die serang.. sakit kepala ni.. heishhh.. kalau da sakit kepala, memg jgn harap laa nak ade dalam keadaan sedar, ckp pun merepek jee.. jgn smpai migrain sudahh.. xsggup.. :/

yg rase loya ni jarang2 sgt rasa, tapi masa dah hujung2 time debat tuu, pening dengan loya sekali dtg menyerang.. abg bob pulak, haha, disuruhnya kitorg sume debaters ni all out semalam.. memg xboleh laaa eden sorang ni haa.. xde mood nak all out da semalam~ dengan bekunye dalam kelas tuuu, sejuk bkn main..

hee, kata org time2 sakit baru la nak ingat kat Allah S.w.t.. haha, ade betulnye jugak kan, time susah, time sakit, baru ingat nak sebut nama Allah.. kalau x.. haa, hepi x ingat dunia, mintak jangan la Jas jadi mcm tu.. 

hmm, time2 down mcm ni laaa asek menyebut nama Allah, mama dengan.. hee :) biarlah rahsia. haha :p

ok lahh, smpai sini je dulu.. haa, kan betul2, sakit2 ni bnyak merepek jee, bukan main panjang entri kali ni kan.. haha.. 

~ salam ~

Rahsia dihati takde sape yang tahu

why.. secondhand serenade.

salam :)

hee, hari ni keluar g pc fair tadi, xberapa nak ade mood sgt sebenarnyee, hee.. tapi, dah diajak kann, ikut jela diorg keluar.. dalam dok xde mood tuu, menggodek2 laa lagu yg terlampau bnyak sgt dalam iPhone tuu, sekali terdengar lagu penyanyi feveret Jas ni, hehe.. Secondhand Serenade.. tajuk die 'Why'. hee, layan jugak lagu tuu kan, lirik die pulak, memg feeling habis, haha.. err.. agak bertepatan laa kot dgn mood aku hari ni..
 : /

so, nak share lirik die jee :)


The buttons on my phone are worn thin
I don’t think that I knew the chaos I was getting in.
But I’ve broken all my promises to you
I’ve broken all my promises to you.

Why do you do this to me?
Why do you do this so easily?
You make it hard to smile because
You make it hard to breathe
Why do you do this to me?

A phrasing that’s a single tear,
Iis harder than I ever feared
And you were left feeling so alone.

Because these days aren’t easy
Like they have been once before
These days aren’t easy anymore.

Why do you do this to me?
Why do you do this so easily?
You make it hard to smile because
You make it hard to breathe
Why do you do this to me?
To me, to me, to me…

I should’ve known this wasn’t real
And fought it off and fought to feel
What matters most? Everything
That you feel while listening to every word that I sing.

I promise you I will bring you home
I will bring you home.

Why do you do this to me?
Why do you do this so easily?
You make it hard to smile because
You make it hard to breathe

Why do you do this to me?
Why do you do this to me?
Why do you do this so easily?
You make it hard to smile because
You make it hard to breathe

Why do you do this to me?
To me, to me, to me…

*hehe, sekiannnn~
^_^

Rahsia dihati takde sape yang tahu

menangis?

another day of tears..


Rahsia dihati takde sape yang tahu

virus!

Salam :)
Hope semua sihat2 jee..

okayy, entri kali ni pasal laptop and pendrive kuuu~
waaaaaa~
habis nazak kesemuanya kerana sejenis virus! kurang asam keping punya virus~ memg nak kene betull..
-___-



alkisahnyaaa begini.. masa tuu tengah dok khusyuk melayan FACEBOOK, hehe :p
pastu mlm tuu memang niat da suci habis ni, nak siapkan assignment OMT182(office), HPD112(pengucapan awam) dengan BBM110.. sekali Syaz dtg bilik ckp pendrive die, folder xboleh bukak.. try laa masukkan dalam laptop Jas, dengan x scan  ape sume, Jas pun gi bukak aje terus folder  dlm tuu.. semua jadi folder shortcut.. pelik bin ajaib betulll~



dan2, masa tuu jugak laptop tuu terus jadi gila.. cursor tuu tibe2 xbergerak, klik tu xboleh, klik ni xboleh, hanged pulak.. 2 3 kali jugak on off  laptop tuu, jadi sama je, hangen laaaa eden ni ha.. haha~

last2, kerana ketensionan dan kebengangan, pegi masak maggi sebungkus, makan laju gile, terus landing tidur, tak sampai berapa minit terus lena.. haha~ kalau takk punyalahh payah nak lena malam2 buta..



haihhh.. bala2~ haha.. pastu keesokan tuu, try la lagi bukak laptop, boleh tu boleh tapi jadi slow mcm ape jee, terus scan gune 3 anti-virus, haaa.. haha, pastu cuba bukak pendrive sendiri, sekali......pendirve pun kene virus jugak! tak gune betulll.. -___- habis sume bnda2 pnting dlm tuuu.. dah last2.. memg redha jela.. nasib tgh tak baik.. laptop, pendrive, dua2 sekali kene virus, redha jela, sume bnda2 dlm laptop ngan pendrive hilang~ haihhh.. cobaan betull..

hari ni, nak hantar g format semula laptop, lepas tuuu.. nak beli anti-virus, mahal pun mahal laaa, asalkan laptop eden selamat. haha~
melayang lagi laaaaa duit eden.. ade2 jeee~
harap2, laptop tuuu ok laaaaa.. waaaa~
memg gile laaa kalau nak kene beli baru.. tak smpai setahun lagi laptop tuu.. isk2.. haha~ :p

itulah saje yg nak disharekan.. ^_^
Rahsia dihati takde sape yang tahu

Kerana Aku Seorang Wanita..

jika engkau menjadi yang halal bagiku,
maka..

bimbinglah aku,
basahkan lidahku dengan sama-sama mengalunkan ayat al-Quran,

perhiaskan akhlakku,
ajarkan aku sifat-sifat terpuji halang aku dari melakukan kemungkaran,

peliharalah aku,
ajarkan aku batas-batasku dan lindungi aku dari sebarang ancaman,

sayangi aku,
capai tanganku saat aku lemah dan kesat air mataku saat aku menangis,

kerana sesungguhnya, 
sekuat mana pun kau melihat peribadi aku, 
aku tetap manusia yang lahir dari tulang rusukmu,
aku tetap insan yang lemah,
hati aku amat rapuh dan air mataku mudah jatuh..

KERANA AKU SEORANG WANITA..



Rahsia dihati takde sape yang tahu

penattt! tapi sempat online :P

Assalamualikum! ^_^

Huh~ Penat makkk.. baru balik kem 3 hari, dekat Anggulia Beach Resort. Hee, kem ni under Kelab Minda Islam kat UiTM kitorg ni.. Syukur alhamdulillah sgt3 sebab ditakdirkan pergi ke kem ni.. Hee, kan dahh berminggu-minggu bwh mata kiri Jas ni berdenyut-denyut, selalunya kalau berdenyut kat belah bwh mata kiri, tandanya nak menangis, makin kuat denyut, mknanya makin teruk laa menangis nye.. haha.. Rupa2nya sebab, dekat kem ni banyak menangis.. Menangis sebab ape?? he..


Haa, bukannya menangis sebab rindu kat bilik S-144 kat Kerawang tuu, tapi sebab.. hee, mungkin sebab takutkan Allah dan kenangkan dosa2 dan silap2 yang pernah Jas ni buat walaupun tanpa diri kita sendiri sedar.. Sedih dan takutt sgt3..

Lepas tu, bayangkanlah, yang pergi sana tuu memang semuanyaaa segalanya berpakaian labuh2 belaka.. Nak dibandingkan dengan eden sorang ni.. alahaiiii.. haha~


Bukan xpernah terlintas nak jadi mcm diorang semua tuu, ade jugak.. tapi x berani lagi buat mcm tuu, sebab ilmu agama dalam diri sendiri punn tak kukuh, xkuat, xcukup lagi.. Nak nasihat2 org, diri sendiri pun..wallahualam.. haha :p

Memang ade target, bila umur da masuk 20tahun, kalau umur panjang lagi, betul2 nak berubah..

Tapi, sepanjang kem tuu, hee.. isu tudung laa paling hangat. Haha.. tambah2 pasal selendang yg berbelit3 tuu kann, sentapp eden :p Hee, 2 hari Jas dok memikir, lepas ni, balik UiTM, nak beli tudung bawal bnyak2, xpayahh nak belit2 dahh, pin tgah je. Lantak org nak ckp ape pun, ade org kessah? haha..
Pastu dok mikir jugak, nak beli handsock ngan stokin skali.. muahaha.. betul2 Jas ni, sungguh ke??
Wallahualam..

Hee, lepas ni, kalau ade masa, Jas buat entri pasal kem tu. Hee, buat masa ni, chow cincau dulu..
Assalamualaikum ! :)
Rahsia dihati takde sape yang tahu

blog ini adalah hak milik mutlak JNHH