virus!

Salam :)
Hope semua sihat2 jee..

okayy, entri kali ni pasal laptop and pendrive kuuu~
waaaaaa~
habis nazak kesemuanya kerana sejenis virus! kurang asam keping punya virus~ memg nak kene betull..
-___-



alkisahnyaaa begini.. masa tuu tengah dok khusyuk melayan FACEBOOK, hehe :p
pastu mlm tuu memang niat da suci habis ni, nak siapkan assignment OMT182(office), HPD112(pengucapan awam) dengan BBM110.. sekali Syaz dtg bilik ckp pendrive die, folder xboleh bukak.. try laa masukkan dalam laptop Jas, dengan x scan  ape sume, Jas pun gi bukak aje terus folder  dlm tuu.. semua jadi folder shortcut.. pelik bin ajaib betulll~



dan2, masa tuu jugak laptop tuu terus jadi gila.. cursor tuu tibe2 xbergerak, klik tu xboleh, klik ni xboleh, hanged pulak.. 2 3 kali jugak on off  laptop tuu, jadi sama je, hangen laaaa eden ni ha.. haha~

last2, kerana ketensionan dan kebengangan, pegi masak maggi sebungkus, makan laju gile, terus landing tidur, tak sampai berapa minit terus lena.. haha~ kalau takk punyalahh payah nak lena malam2 buta..



haihhh.. bala2~ haha.. pastu keesokan tuu, try la lagi bukak laptop, boleh tu boleh tapi jadi slow mcm ape jee, terus scan gune 3 anti-virus, haaa.. haha, pastu cuba bukak pendrive sendiri, sekali......pendirve pun kene virus jugak! tak gune betulll.. -___- habis sume bnda2 pnting dlm tuuu.. dah last2.. memg redha jela.. nasib tgh tak baik.. laptop, pendrive, dua2 sekali kene virus, redha jela, sume bnda2 dlm laptop ngan pendrive hilang~ haihhh.. cobaan betull..

hari ni, nak hantar g format semula laptop, lepas tuuu.. nak beli anti-virus, mahal pun mahal laaa, asalkan laptop eden selamat. haha~
melayang lagi laaaaa duit eden.. ade2 jeee~
harap2, laptop tuuu ok laaaaa.. waaaa~
memg gile laaa kalau nak kene beli baru.. tak smpai setahun lagi laptop tuu.. isk2.. haha~ :p

itulah saje yg nak disharekan.. ^_^
Rahsia dihati takde sape yang tahu

6 comments:

~SYAZ~ said...

adoy noxx~
ampun berbu ampun..
harap tuanku ampunkan patik..
ngeee~

bak kate lokman.
berakit2 dahulu,
berenang2 ketepian,
bersakit2 dahulu,
bersenang2 kemudian..

mcm ni aku pon nak beli antivirus jugak..
mmg nak kene sumpah lah virus ni..
ishh~

loneeyJNH said...

hahaha. rilex2~
bukan ape pun, aku geram jeee ngan virus2 tak gune ni.. memg laaa haii.. galak pulak time2 genting mcm ni haaa.. haha :p

haa, moh la pakat ramai2 beli anti-virus!

zarjasnh said...

sabo jew lah..hehe
x backup file ke??

loneeyJNH said...

adam : ade kott.. hee, yg kat drive d jee.. :)

Ateynmohd said...

em, kite senasib . malang tol . err nak beli antivirus ajak i oke ? b'jemaah bli antivirus . hahaha ~

loneeyJNH said...

hee, i pegi esok ngan diorg2 ni haa.. sebab esok pagi kitorg agak la free, ptg ade speaking.. kalo u nak i leh tolong belikan, nakk3? :)

blog ini adalah hak milik mutlak JNHH